Bruins in Hout is hét adres voor houten tuindeuren en kozijnen

Gerben bruins aan het werk.
Foto:

Ruinerwold – Ondernemer Gerben Bruins was een van de eersten die via internet zijn houten kozijnen en tuindeuren verkocht. Eerst via marktplaats, maar al snel op zijn eigen site www.tuindeuren.net. Voor Bruins zijn het drukke tijden, want er bestaat een grote vraag naar zijn houten vakwerk.

De ondernemer werkt vanuit een werkplaats in het dorp Ruinerwold, maar verkoopt zijn producten door het hele land heen. „Er gaat heel veel via internet, er rijdt eenmaal in de week een wagen door het land om de bestellingen af te leveren.” Bruins in Hout luidt de naam van zijn bedrijf, een eenmansbedrijf waarbij die ene man  Gerben Bruins – frequent gebruikt maakt van andere zelfstandige professionals. „Zo heb ik iemand die een paar dagen per week kozijnen komt lijmen, iemand anders doet het transport voor mij.”

Bruins komt van oorsprong uit Enschede, maar kon vanwege zijn internetactiviteiten makkelijk met zijn vrouw naar Drenthe verhuizen. Kozijnen, tuindeuren en schuifpuien kun je overal maken. Bij de kozijnen levert hij ook isolatieglas.

Steeds meer machines

Het begon voor hem met de verkoop van een kozijn via Marktplaats. „Dat werden er al snel meer, wat volgde waren de dubbele tuindeuren, een product dat het erg goed deed.  Ik kreeg er steeds meer machines bij, vooral het laatste jaar heb ik het proces verder kunnen automatiseren. Ik deed altijd veel met de hand”, legt de 40-jarige Bruins uit.

Steeds meer mensen willen een tuinhuisje, kiepraam, een schuifpui of openslaande tuindeuren. Dat werd door corona zeker niet minder en voor Gerben Bruins was het de afgelopen jaren aanpoten geblazen. „Ik deed eerder ook wel montage, maar dat gaat nu niet meer. Dat gaat ten koste van het werk in de werkplaats. Ik richt me vooral op de toelevering. Er zijn genoeg zzp’ers die alles kunnen afmonteren. Het maken van een schuifpui is veel werk, de vraag is nog steeds groot.”

Hobbels in de weg

Bruins zou best wel personeel in dienst willen nemen, maar ziet de nodige  hobbels in de weg. „Het is lastig om goede vakmensen te krijgen en niet iedere timmerman wil op een werkplaats werken. Het duurt bovendien wel een jaar voordat iemand alles in de vingers heeft.”

Druk zal het nog wel even blijven, want de vraag is groot en de goede kwaliteit van Bruins In Hout is inmiddels wel bekend. Daar komt bij dat Bruins ook uit voorraad levert, iets waarmee hij zich onderscheidt. „Dat doen er niet veel. Ik plan in rustige tijden dagen in dat ik een hele serie kozijnen maak, zeer geschikt voor een uitbouw bijvoorbeeld. Zo heb ik een mooie voorraad voor in het hoogseizoen. Je wilt niet weten hoeveel mensen er toch nog zijn die op het laatste moment iets moeten hebben.”

Meer info en bestellingen op www.tuindeuren.net. Daar kan ook een offerte worden aangevraagd.

Reacties

Cookieinstellingen