Reesthonden tussen de Wijk en IJhorst

Zee- of Reesthond?
Foto:

De Wijk – In het grensriviertje De Reest zijn al enige tijd zeehonden te zien. Het gaat natuurlijk niet om levende dieren, maar om kunst. Het kunstwerk in de Reest heet ‘Zeehonden’, maar de werken zijn al tot Reesthonden gedoopt door voorbijgangers. Ze trekken de aandacht van wandelaars en fietsers die het riviertje de Reest oversteken tussen de dorpen de Wijk en IJhorst. Menigeen blijft hangen op de leuning van de brug, kijkt naar de luchtbellen, ziet er een opduiken en glimlacht.

Zee- of Reesthond?

Grensloos Kunst Verkennen is een tweejaarlijkse kunstroute op de grens tussen Drenthe en Overijssel. De volgende editie vindt plaats van 12 tot en met 29 mei 2022. ‘Zeehonden’ is een tijdelijk werk om in september, de maand waarin de kunstroute voorheen plaatsvond, toch van kunst te genieten.

Onverwachte locatie

„Op de mooiste plek van de route staat dit werk van kunstenaar Herman Lamers. Hij plaatst vaak beelden op een onverwachte locatie, zo ook hier. Zijn zeehonden passen niet in een Drents-Overijssels rivierlandschap. Ze zijn een onverwachte illusie. Een plezierige illusie. Een voorproefje van een route die in mei 2022 de bezoekers zal gaan verrassen”, laat de organisatie weten.

Kunstenaar Herman Lamers is geboren in 1954 en studeerde aan de kunstacademie Minerva in Groningen. Hij woont en werkt in Rotterdam. Meer informatie is te vinden op zijn website www.hermanlamers.nl.

Reacties