Derde Wiekenroute levert mooie cheque op voor speeltuin

Uitreiking van de cheque.
Foto: Atlas Sport

De Wijk – De derde wiekenroute, die zaterdag vanuit de Wijk werd gereden, heeft een bedrag van 500 euro opgebracht voor speeltuin De Speulhorst in de Wijk. Vanuit de wijde regio kwamen veel wielrenners naar het Atlas SportcafĂ©. Ze maakten zich op voor een tocht van ruim 200 kilometer. De motorrijders van de Antrappers maakten zich klaar om de renners te begeleiden.

De tocht was verdeeld in drie lussen, waarbij de renners de pauzes hielden in en bij Atlas Sportcafé. De eerste ronde startte best fris maar gedurende de dag werd het gelukkig steeds zonniger en warmer. In de laatste ronde werden de spieren nog eens extra op de proef gesteld toen de fietsers over de VAM-berg gingen. De dag is vlekkeloos verlopen, mede dankzij de geweldige motorrijders van de Antrappers.

De Speulhorst

Ook dit jaar was een goed doel gekoppeld aan de Wiekenroute: de fietsers haalden geld op voor speeltuinvereniging De Speulhorst uit De Wijk. Deze vereniging zorgt voor voldoende en veilige speeltoestellen, want buiten spelen is leuk en gezond. De vereniging organiseert ook diverse buitenactiviteiten voor kinderen, zoals de Palmpasenoptocht en de Sint Maartenoptocht. De Speulhorst kan extra geld goed gebruiken: aan De Stobbe en aan de Vos van Steenwijkstraat moeten speeltoestellen vervangen worden. Donderdagavond kreeg het bestuur een cheque uitgereikt voor het mooie bedrag van 500 euro, bijeengebracht door de fietsers en aangevuld door de Antrappers en Atlas Sport.

Reacties