Tijdelijk verhuur rijksmonument Brink 4B Dwingeloo

Brink 4b in Dwingeloo is tijdelijk te huur.
Brink 4b in Dwingeloo is tijdelijk te huur.
Foto: Google Maps

Dwingeloo – Het college van burgemeester en wethouders van gemeente Westerveld zoekt een gebruiker voor tijdelijke verhuur van het rijksmonument Brink 4b in Dwingeloo. Het object wordt gekenmerkt door een uitzonderlijke ligging aan de Grote Brink in het centrum van Dwingeloo en is momenteel in gebruik als expositieruimte.

Het betreft gedeeltelijke verhuur van de woonboerderij, op dit moment is het voorhuis bewoond. De bedrijfsruimte is ingericht met verdiepingsvloer, hierdoor bedraagt het verhuurbaar vloeroppervlak (v.v.o.) ca. 278m². Het huurcontract wordt aangegaan voor bepaalde tijd met een termijn van 2 jaar.

Didam-arrest

De Hoge Raad der Nederlanden heeft op 26 november 2021 het Didam-arrest gewezen (ECLI:NL:HR:2021:1778). Uit dit arrest en daaropvolgende jurisprudentie vloeit voort dat de gemeente haar voornemen tot verhuur van een onroerende zaak publiekelijk bekendmaakt.

Iedere serieuze gegadigde kan op deze wijze in aanmerking komen voor huur van het betreffende vastgoed. Met publicatie hanteert de gemeente Westerveld nadrukkelijk een openbare selectieprocedure overeenkomstig de algemene beginselen van behoorlijk bestuur.

Selectiecriteria

De toekomstige huurder van het gebouw dient:

  • De locatie in gebruik te nemen conform voorschriften omgevingsplan (bestemmingsplan) met uitsluiting van het wonen;
  • Een instelling of organisatie te zijn passend binnen de kaders van het huurrecht als zijnde ‘overige bedrijfsruimte’ conform art. 7:230a BW;
  • De financiële continuïteit te garanderen gedurende de looptijd van het huurcontract en dit aan te tonen met behulp van financiële documenten;
  • Aan te kunnen tonen dat de voorgenomen activiteiten voldoen aan de selectiecriteria;
  • Een kale huurprijs te vergoeden van ten minste €695,- per maand.

Uitgesloten van verhuur worden partijen die voor het publiek toegankelijk zijn én waarbij direct een product of dienst wordt geleverd (bijv.: winkels, restaurants, hotels, etc.). Met vrijwel ieder afwijkend gebruik van de bedrijfsruimte voldoet een partij aan het selectiecriterium passend te zijn binnen de kaders van het huurrecht als zijnde ‘overige bedrijfsruimte’ conform art. 7:230a BW.

Selectieproces

Gegadigden worden beoordeeld op basis van bovenstaande selectiecriteria. Er volgt een loting als blijkt dat er meerdere gegadigden zijn die aan de selectiecriteria voldoen. De gemeente Westerveld juicht lokale initiatieven toe. Hiermee wordt bedoeld een organisatie of instelling met KVK-adressering binnen de gemeente Westerveld. Lokale organisaties of instellingen krijgen een tweetal loten en niet-lokale organisaties of instellingen één lot.

Gemeente Westerveld is verantwoordelijk voor de loting die plaatsvindt op het gemeentehuis. Er wordt een reservelijst opgesteld, het doel hiervan is de mogelijke uitval van potentieel gegadigden ondervangen. Partijen worden binnen 2 weken na afloop van de vervaltermijn op mondelinge wijze in kennis gesteld, uitgenodigd voor de loting en geïnformeerd over het proces.

Belangstellenden dienen hun interesse uiterlijk woensdag 15 mei gemotiveerd bij de gemeente kenbaar te maken door een email te zenden aan: [email protected], t.a.v. afdeling Grondzaken o.v.v. : ‘Gegadigde tijdelijke huur Brink 4b Dwingeloo’. Het vriendelijke verzoek een motivering met bijbehorende bewijsstukken in één e-mail te verstrekken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen