Off-the-Roadrit van Antrappers in de Wijk gaat gewoon door

Crossen bij Dickninge.
Crossen bij Dickninge.
Foto:

De Wijk – Waar de offroadrit in Ruinen geen doorgang kon vinden vanwege te veel water op het parcours, staat die van motorclub De Antrappers uit de Wijk wel op de agenda. Op 10 maart is het alweer de 39e editie van de Off the road rit voor wegmotoren.

Het evenement start dit jaar voor de negentiende keer op Rogat. De aanmelding en spoedinschrijving vinden plaats in wegrestaurant De Raket in Rogat, tevens de uitvalsbasis van de rit. De inschrijving is dit jaar weer online via de website van www.antrappers.nl (Inschrijving OTR-rit). Er zijn 1000 tickets beschikbaar voor alleen motoren.

Spoedinschrijvingen

Aanmelden en (spoed)inschrijven kan vanaf 9.00 uur, en de kosten zijn 25 euro (+ 5 euro voor 2 consumptiemunten). De Antrappers is geen lid van een Motorbond, een licentie is dus niet nodig. ‘Wel gaan we ervan uit dat de motor rijtechnisch in goede staat verkeert, niet te veel lawaai maakt, en is verzekerd, en dat de berijder een geldig rijbewijs heeft. Dus dat man en motor aan alle voorschriften die in de Wegenverkeerswetgeving zijn gesteld wordt voldaan. Verder zijn de Nederlandse Enduro/OTR reglementen van toepassing. Dit jaar kunnen dus ook weer alleen tweewielige motoren deelnemen. Dus trikes en quads zijn helaas niet toegestaan’, laat de organisatie weten.

Route van 45 kilometer

Er is rond het dorp De Wijk een daarop afgestemde route uitgezet, die door de rijders van deze motoren een aantal keren gereden kan worden. De club is erin geslaagd om een route van ongeveer 45 kilometer lengte uit te zetten, waarvan ruim 90% onverhard is. De wegen die verhard zijn, zijn meestal openbare wegen, waarop de rijders van hun inspanningen in het terrein kunnen bijkomen. De deelnemers komen uit het hele land en zelfs uit Duitsland en België, zodat toch gesproken mag worden van een evenement met een aardige uitstraling. Hopelijk komen de deelnemers weer in grote getale opdagen.

Lokale bevolking

Voor de lokale bevolking zijn er op de route een aantal leuke plaatsen om de kunsten van de rijders van nabij te bekijken. Het is echter niet toegestaan om zich op de route zelf te begeven. Een aantal leuke plaatsen zijn de start in Rogat en dan de crossproef richting Meppel, de Oosterboer, Broekhuizen, Schoonvelde of op het maisperceel aan de Postweg waar een crossproef is. Hierna komt men nog door landgoed Dickninge waarna weer gefinisht wordt op Rogat. Hou dus rekening met de motoren in en rond De Wijk.

De organisatie heeft nog een vri4endelijk verzoek aan aanwonenden: ‘Als uw woning of bedrijf aan de route ligt, verzoeken wij u om hiermee rekening te houden (denk aan dieren, extra verkeer en publiek in uw omgeving). Dit geldt voor de zondag van 09.00 uur tot 15.00 uur, maar ook voor de zaterdag voorafgaand aan de rit. Dan wordt er namelijk 1 ronde voorgereden (globaal tussen 14.30 en 17.00 uur).’

Gezellige afterparty

Er wordt om 10.30 uur gestart, en verwacht wordt dat de laatste rijders rond 15.00 uur gefinisht zullen zijn. De uitvalsbasis is dus De Raket waar volledige catering beschikbaar is. Tevens zal hier nagepraat worden over alle belevenissen tijdens de rit. Al met al een gezellige Afterparty. Veel dank is de club op voorhand verschuldigd aan diverse vrijwilligers, private (land)eigenaren en diverse overheden, alsmede sponsoren, die het mogelijk maken om zo’n evenement te organiseren en zo zeer vele OTR-rijders een hele leuke dag bezorgen. Meer info of zin om deel te nemen: www.antrappers.nl of www.gebbenmotoren.nl (ook voor de route naar de startplaats).

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen