Aantal lokale nieuwssites in Drenthe is fors toegenomen

Foto: Stefan Klomp

Meppel – Het aantal lokale websites onder de vlag van nieuws.nl in de provincie Drenthe is de laatste maanden fors gestegen. Nadat drie jaar geleden De Wolden het spits afbeet  met een nieuwe boost, volgden daarna de site van Meppel en Emmen. Ondertussen zijn ook de gemeenten Westerveld, Midden-Drenthe, Assen, Hoogeveen, Coevorden, Borger-Odoorn en Aa en Hunze voorzien.

Alleen in Tynaarlo en Noordenveld is (nog) geen lokale site van deze landelijke onderneming. In het randgebied van Zuid-Drenthe zijn ook sites te vinden van Staphorst en Steenwijkerland. Voor de inwoners van Drenthe betekent dit dat nog meer lokaal nieuws tot hen kan komen. Inwoners in Meppel die belangstelling hebben voor hun buren, kunnen een kijkje nemen op de collega-sites van bijvoorbeeld De Wolden en Hoogeveen. Datzelfde geldt voor de mensen in Coevorden, die ook op de hoogte kunnen blijven van Emmen en Assen.

Adverteerders

De websites van nieuws.nl., een landelijke organisatie die zo langzamerhand heel Nederland van nieuws voorziet, worden gemaakt door lokale journalisten. Het verdienmodel zit voor het grootste deel in de adverteerders, dus is het wel heel aardig om af en toe eens op de banners van de adverteerders te klikken. Het zijn vaak ook lokale ondernemers, plus bedrijven die zich in een groter gebied willen profileren. Juist in deze coronatijd is het goed om deze ondernemers te steunen en het aardige is dat de lezers dan ook de lokale nieuwsvoorziening steunen.

Instagram

Sinds kort zit meppel.nieuws ook op Instagram. Volg ons op @meppel_nieuws.

Reacties

Cookieinstellingen