Nationale Kraanwaterdag feestelijk geopend 

Foto:

Assen – Zo’n 12.000 kinderen in Drenthe deden woensdag mee aan de Nationale Kraanwaterdag. Dat is een recordaantal. WMD-directeur Leo Hendriks en wethouder Joop Brink van gemeente Coevorden openden de Nationale Kraanwaterdag in Schoonoord. Dit deden ze samen met de leerlingen uit groep 6, 7 en 8 van CBS De Slagkrooie en CBS De Kiel.

Uit een poll van het Jeugdjournaal blijkt dat bijna 90% van de ondervraagde kinderen water lekker vindt om te drinken. Toch drinken kinderen in de leeftijd van 4 tot 13 jaar maar 1 tot 2 glazen water per dag, blijkt uit de laatste voedselconsumptiepeiling 2012-2016 van het RIVM. WMD zet zich in om de drinkwaterconsumptie van kinderen te verhogen en vindt het belangrijk dat kinderen ook weten wáárom het drinken van water goed voor je is. Hendriks: ‘Drinkwater heeft een aantal mooie eigenschappen. Het is bijvoorbeeld gezond, omdat er helemaal geen suiker en calorieën in zitten. Maar het is ook een 100% streekproduct dat we hier in Drenthe maken.’ 

Sporten en bewegen

Traditiegetrouw worden aan het begin van het schooljaar nieuwe afspraken gemaakt. Een goed moment om ook het drinken van kraanwater te bespreken. En omdat er weer volop gesport en gegymd kan worden en de competities weer zijn gestart is er tijdens deze editie extra aandacht voor het drinken van kraanwater tijdens het sporten en bewegen. Nationale Kraanwaterdag is een jaarlijks initiatief van alle Nederlandse  drinkwaterbedrijven en wordt ondersteund door vele partners zoals het Voedingscentrum, SportDrenthe en Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG).

 

Bron en foto: WMD.

Reacties