Lekker, regionaal en gezond
Per gemeente heeft een heuse vakjury – bestaande uit een kok, JOGG-regisseur en een wethouder – gekeken naar de inzendingen. Zij kiezen welk gerecht het meest vers, regionaal, gezond, betaalbaar en natuurlijk lekker is. Het winnende gerecht komt op de menukaart te staan van het deelnemende restaurant én alle winnende recepten van de twaalf Drentse gemeenten zijn gebundeld in alweer de derde editie van het Kindermenu 2.0 kookboek!
Gedeputeerde Henk Jumelet: “Gezond eten is in Drenthe dichterbij dan je denkt. Verse streekproducten worden steeds populairder. Met het Kindermenu 2.0 willen we scholieren spelenderwijs kennis laten maken met eerlijk voedsel uit de regio. Rechtstreeks van de boer naar het bord! Lokaal, lekker en gezond eten thuis en in restaurants is de toekomst.”
Het derde kookboek Kindermenu 2.0 is uitgedeeld aan alle basisschoolleerlingen die een winnend recept hebben ingediend. Een digitaal exemplaar, van deze of voorgaande edities, is te downloaden.