Wedstrijd van de bibliotheek: ie schrijft het beste verhaal met nepnieuws?

15 okt , 8:54 Nieuws
coronaschrijfwedstrijd 2
Eigen foto
Meppel - De gezamenlijke bibliotheken in De Wolden, Meppel en Westerveld organiseren een schrijfwedstrijd. Dat gebeurt rond het thema ‘nepnieuws’, dat momenteel actueel is.
‘Heb jij een passie voor schrijven en droom je ervan je verhaal ooit gepubliceerd te zien? Doe dan mee aan de Regionale Schrijfwedstrijd van de bibliotheken in Zuid-Drenthe’, promoot de bibliotheek de wedstrijd.
‘Nepnieuws en propaganda zijn van alle tijden; denk aan de middeleeuwse mirakels, de heksenwaan, propaganda in oorlogen. Meer recent zijn daar AI-technologieën zoals deepfakes, algoritmen en geautomatiseerde bots bijgekomen en wordt het steeds moeilijker feit en fictie te onderscheiden.’

Schrijfopdracht

Het is de bedoeling dat deelnemers in de pen of laptop kruipen en het beste korte verhaal schrijven waarin nepnieuws en/of propaganda en/of AI de rode draad vormt. ‘Laat je creativiteit sprankelen en verras ons met een verhaal dat speelt in de huidige tijd, de toekomst of het verleden. Je verhaal kan digitaal, handgeschreven of getypt worden ingeleverd’, aldus de organisatie. Als het klaar is, kan het verstuurd worden naar [email protected] of persoonlijk worden ingeleverd bij de lokale bibliotheek.
De winnende verhalen worden gepubliceerd op de mediakanalen van de bibliotheken in Westerveld, De Wolden en Meppel. Daarnaast zijn er mooie prijzen winnen. De wedstrijdregels en meer informatie staan op de website, er liggen ook flyers klaar in de bibliotheek. Iedereen vanaf 15 jaar mag meedoen en je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek.
Info op deze site