Puppet International brengt magisch theater naar Meppel

17 okt , 11:02 Nieuws
mep de vliegende koffer nipocchio moon saris
Meppel - Meppel wordt van 30 oktober tot en met 3 november opnieuw het decor voor Puppet International, het grootste festival voor poppen- en objecttheater in Nederland en Vlaanderen. In deze zestiende editie biedt het festival meer dan 250 voorstellingen van ruim 45 internationale theatermakers op meer dan 25 locaties in de stad.
Het festival nodigt bezoekers uit om zich onder te dompelen in een wereld vol verbeelding en magie. Ook dit jaar zijn er voorstellingen voor zowel volwassenen als kinderen. Het festival presenteert enkele van de meest indrukwekkende voorstellingen van dit moment. Zo is er het visuele spektakel The Green van de Finse illusionist Kalle Nio, een betoverende mix van theater en filmprojecties die grenzen tussen realiteit en fantasie vervaagt.

Intieme voorstelling

Het Belgische Theater Tieret brengt de intieme voorstelling En Suite, waarin live muziek en poppenspel samenkomen om een verhaal over liefde en verlies te vertellen. En voor wie houdt van een meeslepende theaterervaring is er AVATĀRA, een coproductie van de Duda Paiva Company en Illusionary Rockaz Company, waarin dans, poppenspel en hiphop een fascinerende samensmelting vinden.

Familievoorstellingen

Puppet International biedt ook een ruim aanbod aan familievoorstellingen, perfect voor een uitje tijdens de herfstvakantie. Zo is er de voorstelling Mr. Barti van de Deense Alex Mihailovski, een charmante soloact waarin een marionet tot leven komt. Ook het Berlage Saxophone Quartet komt naar Meppel met de voorstelling De Familie Sax, waarin de vier saxofoons de personages vormen. Daarnaast brengt de Spaanse theatergroep Xirriquiteula Teatre de hartverwarmende voorstelling Laika, over de allereerste hond in de ruimte, een verhaal dat zowel jong als oud zal raken. Ook is er een workshop pop-ups maken voor kinderen.

Talentontwikkeling

Puppet International biedt naast gevestigde gezelschappen ook ruimte aan nieuwe makers. Onder Discover the Dutch presenteren veelbelovende Nederlandse theatermakers hun werk ook aan internationale programmeurs van andere festivals. Jonge talenten spelen daarnaast korte voorstellingen in mini-theatertjes. Het festival organiseert ook workshops, lezingen en een netwerkbijeenkomst.

Ook voor blinden en slechtzienden

Op zondag 3 november zijn drie voorstellingen toegankelijk voor blinden en slechtzienden: Kooman’s PoppentheaterDe Vliegende Koffer en Teater Refleksion. Een blindentolk van Komt het Zien! beschrijft live wat er op het podium gebeurt, te volgen via een koptelefoon. Vooraf is er een meet & feel inleiding. Aanmelden kan via puppetinternational.nl/komthetzien. Daarnaast is er in Schouwburg Ogterop een expositie, speciaal voor mensen met een visuele beperking.
Meer informatie is te vinden op www.puppetinternational.nl.
(Foto van De Vliegende Koffer is van Moon Saris)
Sofie Krog Teater Quacksalver
Sofie Krog Teater Quacksalver