Prijsuitreiking bij Riemer Barth Boekhandel in Meppel

21 feb , 10:03 Nieuws
meppel prijzen riemer barth
Meppel - Het was moeilijk kiezen voor Rudolf en Wolterina Sietsema, eigenaars van Riemer Barth Boekhandel aan de Woldstraat in Meppel. Tientallen kinderen hadden rondom de Voorleesdagen hun kunstig gekleurde kleurplaten ingeleverd. De kleurrijke kunstwerken hingen aan lange lijnen door de hele boekwinkel.
De Nationale Voorleesdagen vormen een jaarlijks leesfeest voor kinderen van 0-6 jaar. Onder het motto “voorlezen gaat vóór” wordt het prentenboek in het zonnetje gezet en de aandacht gericht op leesplezier en -ontwikkeling voor de allerkleinsten.

Prentenboek Top 10

De boekhandel pakt jaarlijks uit door voor te lezen op scholen, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven, en er komen regelmatig peutergroepen op bezoek. Er wordt een jaarlijkse Prentenboek Top-10 samengesteld en een Prentenboek van het jaar gekozen. Dit jaar was dat het boek Help! Een verrassing
van Miriam Bos, over een vosje dat erg schrikt wanneer zijn vriendinnetje zegt dat ze een verrassing voor hem heeft. Wat zou die verrassing kunnen zijn?
De kleurplaat was een afbeelding van het vosje uit het boek en heel veel kinderen deden hun best die zo mooi mogelijk in te kleuren. Na lang wikken en wegen zijn er maar liefst drie winnaars gekozen, die op vrijdag 16 februari hun prijs in ontvangst mochten nemen: een eigen exemplaar van Help! Een verrassing met bijpassende knuffelvos.
De Voorleesdagen zijn ten einde, maar het assortiment boeken om voor te lezen én zelf te lezen is het jaarrond groot bij de Meppeler Boekhandel. Riemer Barth maakt zich intussen op voor het volgende evenement op de agenda: de jaarlijkse Boekenweek, die op 16 maart start.