In totaal 31 kandidaten azen op functie van burgemeester van Meppel

04 okt , 19:26 Nieuws
stadhuis koninklijke onderscheidingen burgemeester richard korteland 230420 foto daan prest 3661
Daan Prest
Meppel - In totaal 31 belangstellenden hebben gesolliciteerd naar de functie van burgemeester in de gemeente Meppel. Het gaat om 8 vrouwen en 23 mannen. De vacature is ontstaan door het vertrek van burgemeester Richard Korteland per 12 juni 2024.
De reactietermijn voor de vacature sloot afgelopen woensdag. Van de belangstellenden zijn er 8 lid van de VVD, 4 van het CDA, 4 van de Christen Unie, 2 van Groen Links, 2 van D66, 1 van de PvdA, 1 van NSC, 1 van een lokale partij en 8 van hen zijn partijloos of hebben geen politieke partij genoemd.
De commissaris van de Koning voert binnenkort gesprekken met kandidaten. Daarna overlegt zij met de vertrouwenscommissie, die vanuit de gemeenteraad van Meppel is samengesteld. Deze commissie voert de sollicitatiegesprekken en draagt op basis van de eerder vastgestelde profielschets en te voeren gesprekken twee kandidaten voor aan de gemeenteraad.
Als de raad de voordracht overneemt, wordt de naam van de te benoemen voorkeurs kandidaat openbaar gemaakt. De verwachting is dat de nieuwe burgemeester rond 1 april benoemd kan worden.