Deze foto's laten het zien: Kleurrijke en muzikale optocht luidt Donderdag Meppeldag in

25 jul , 20:12 Nieuws
pn25072024 meppel dmd optocht10
Artizzl Media / Peter Nefkens
Meppel - Met een fraaie optocht is een nieuwe zomer met vijf Donderdag Meppeldagen begonnen. De optocht begon op de Zuiderlaan en ging dit keer eens de andere kant op richting Randweg, om daarna via de Werkhorst naar het centrum te koersen.
Er stond enorm veel publiek in de wijk Koedijkslanden, blij dat de optocht nu eens een keer in de buurt te zien was. Dat alles was te danken aan de halve afsluiting van de brug over de Reest bij molen de Weert. De optocht was een mengeling van muziek, sport, kleuren, versierde wagens uit Nijeveen en reclamewagens. Die laatste categorie hield zich qua wagens mooi in, ze hadden hun auto's in ieder geval keurig gepoetst.

Zieltjes te winnen

Een aantal (sport)verenigingen had ondanks de zomervakantie voldoende leden weten op te trommelen om mee te lopen en zo te proberen zieltjes te winnen voor de club. Het zijn overigens doorgaans wel altijd dezelfde verenigingen die meedoen. Voor de jeugd was het langs de route prima toeven, want er werd weer van alles uitgedeeld, tot aan ijsjes aan toe. Menige ouder rende even naar huis om deze in de vriezer te doen, anderen wisten er ter plekke wel raad mee.
Met de optocht werd tevens het startschot gegeven voor een avond vol (Amsterdamse) muziek. Kleintje Mokum dus, alvast om er een beetje in te komen.