Indrukwekkend slot van SamenLoop voor Hoop

Even na 12.00 uur, ruim 24 uur na de aftrap, staat voorzitter Janet opnieuw op het podium voor de slotceremonie. Aan haar de eer om de voorlopige opbrengst bekend te maken ten overstaan van vele honderden deelnemers, familieleden, vrienden en belangstellenden. Een deelnemer die liever anoniem wil blijven beschreef voor Meppel Nieuws de laatste minuten van dit indrukwekkende evenement.

De opgetogen, soms uitgelaten stemming die het laatste wandel uur viel waar te nemen verandert geleidelijk aan als de volledige teams, voorafgegaan door de eregasten, aan de laatste ronde om de Parkvijver beginnen. Het wordt steeds stiller en mensen lopen hand in hand of slaan hun armen om elkaar heen. De kaarsenzakken die de vorige avond nog voor een prachtig schouwspel hadden gezorgd worden voorzichtig opgepakt en meegedragen.

Stille getuigen van levensverhalen die verteld zullen blijven worden, kwetsbare monumentjes voor één nacht, kleine lichtpuntjes, maar zó krachtig in wat ze uitstralen: liefedevolle herinneringen aan het kind, de man, de vrouw die zo waren, sommigen nog maar zo kort geleden van ons weg gegaan. Al die wandelaars met al hun verhalen en al hun herinneringen lopen onder applaus naar de finish waar ze naar voren gehaald worden, vlak voor het podium.

En dan is daar het moment, Janet van Veen maakt het bedrag bekend: 37121,18 euro.

IMG-20150829-WA0012

Haar slotwoorden zijn woorden van dank aan alle deelnemers en aan allen die deze opbrengst mogelijk hebben gemaakt. Deelnemers die kunnen terug kijken op een prima georganiseerd evenement met voor elk wat wils, waarbij als hoogtepunten ervaren werden: de openingsceremonie, de kaarsenceremonie met o.a. Maarten van der Weijden, de twee minuten stilte, en de rondgang om de Parkvijver.

De organisatie en de vele vrijwilligers hebben hiermee een prestatie van formaat geleverd; een evenement in deze vorm en op deze locatie verdient een vaste plek op de kalender in Meppel.

 

Reacties