Primeur MDT on tour bij Drenthe College Meppel

MDT on Tour in Meppel.
MDT on Tour in Meppel.
Foto: Persfoto

MEPPEL – MDT on tour kwam donderdag 23 mei voor de eerste keer naar Drenthe en wel naar Drenthe College in Meppel. Maatschappelijke Dienst Tijd is een programma van het ministerie van OCW, waarbij jongeren zich inzetten voor de samenleving – bijvoorbeeld door vrijwilligerswerk – en zo hun talenten ontwikkelen en anderen ontmoeten.

Ruim 100 studenten van de welzijnsopleidingen in Meppel volgden een interactief en inspirerend programma. De jongeren hoorden ervaringsverhalen van oud-deelnemers en volgden korte workshops om te ontdekken wat MDT inhoudt. De jongeren en docenten maakten  kennis met lokale MDT-organisaties waar ze aan de slag zouden kunnen gaan.

Wereldgozers en wereldmeiden

Veel belangstelling was er voor buurtsportcoach Mika Streefkerk (24) van de gemeente Meppel. Mika vertelde over het project ‘Wereldgozers en Wereldmeiden’. Hierbij ontdekken nieuwkomers samen met een Nederlandse jongere welke sport(vereniging) bij hen past. Door enige tijd samen op te trekken en samen te sporten, oefenen de nieuwkomers de Nederlandse taal en maken kennis met de (sport)cultuur in Drenthe. Bovendien maken beide jongeren kennis met hun wederzijdse cultuur.

Andere projecten die in Meppel worden uitgevoerd zijn ‘Future Proof, waarbij jongeren een maatschappelijke onderneming opzetten en ‘MDT: Yes wij doen mee!’ voor het organiseren van evenementen voor goede doelen. Drenthe College ziet het belang van de projecten Maatschappelijke Dienst Tijd en doet hier graag aan mee.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen