In Kolderveen geboren echtpaar Voerman 65 jaar getrouwd

Echtpaar Voerman en de burgemeester.
Echtpaar Voerman en de burgemeester.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Zuidwolde – Hendrik en Marchien Voerman zijn vandaag 65 jaar getrouwd en vierden dat zondag al in De Molenhoeve bij Echten. Maandagmorgen kwam burgemeester Inge Nieuwenhuizen de felicitaties met bloemen overbrengen.

Hendrik Voerman en Marchien Hooijer worden dit jaar allebei 90 jaar en leerden elkaar kennen toen ze 6 jaar waren en naar de lagere school in Nijeveen gingen. Ze zijn allebei geboren op Kolderveen en krijgen nog steeds een warm gevoel bij deze plaats bij Nijeveen. Op hun 12de kregen ze verkering en dat ging nooit meer uit. Ze kregen twee dochters, waaruit weer zes kleinkinderen en vier achterkleinkinderen voortkwamen. Er is een vijfde achterkleinkind op komst.

Hendrik was altijd een echte (vee)handelaar en moest al vroeg met de vut. Marchien werkte tot haar trouwen bij het Meppeler Diaconessenhuis, later kwam ze bij het toenmalige waterschap Riegmeer terecht op de administratie. Ze wonen prachtig in De Marsenstede, maar niet alles gaat het echtpaar meer makkelijk af. Toch lukt het nog steeds allemaal, ook met hulp van Buurtzorg.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen