Foto’s: Peuters en kleuters genieten van theater Drenthe College Meppel

Ruinerwold – Op de dag de Taalpunt De Wolden het bericht de wereld instuurde dat het voor de komende jaren is gecertificeerd, vond op vier locaties van stichting Wolderwijs een korte theatervoorstelling plaats door studenten van het Drenthe College in Meppel.

Vier groepjes studenten waren op uitnodiging van stichting Wolderwijs voor openbaar onderwijs naar De Horst in de Wijk, De Dissel in Ruinerwold, Het Groene Hart in Zuidwolde en ’t Oelebröd in Ruinen getrokken. Ze hadden zelf een prentenboek uitgekozen om daar in theatervorm aan peuters en kleuters te presenteren. Wolderwijs staat ieder jaar stil bij de Week van het Jonge Kind, altijd de eerste week van april, en had daarvoor nu contact gezocht met het Drenthe College. In Meppel zagen ze de win-winsituatie er van in, want de studenten onderwijsassistent en pedagogisch medewerker moeten toch de nodige activiteiten ontplooien om zich verder te scholen. De derdejaarsstudenten gaan op voor hun examen.

Leesbevordering

Achterliggende gedachte is ook de lesbevordering, want in onderwijsland weten ze hoe belangrijk dat is. In Zuidwolde werd het prentenboek . Mama kwijt’ gespeeld, in de Wijk ‘We gaan op berenjacht’, in Ruinen ‘De mol die wilde weten wie er op zijn hoofd gepoept heeft’ en in Ruinerwold ‘De Gruffalo’. Bij De Dissel las Jesse van der Meulen uit Meppel luid en duidelijk voor, was Thamar Nolles uit Meppel de uil, Lisa van der Dam uit Meppel de vos, Lotte Boer uit Dwingeloo de muis en Alinde Kroeze uit Nijeveen de Gruffalo. De peuters en kleuters keken en luisterden ademloos naar de korte voorstelling.

Stichting Wolderwijs organiseert ook nog twee workshops ‘muziek op schoot’ in Ruinen en Zuidwolde, woensdag is er op alle scholen een open dag.

Info: www.wolderwijs.nl

Een achtergrondartikel is te vinden op de site van de Meppeler Courant (premium)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen