Hulpactie Oekraïne: Drenthe gaat voor 70.000 euro

Drukke Drentse Rieders voor Oekraïne.,
Drukke Drentse Rieders voor Oekraïne.,
Foto:

Dwingeloo – Twee vrachtwagens tot de nok toe vol met bananendozen en gevuld met levensmiddelen. Dat is het doel van de ‘Drentse Rieders voor Oekraïne’. Een nobel streven om de meest kwetsbare mensen in het oosten van Oekraïne te voorzien van levensmiddelen. Hiervoor is 70.000 euro nodig.

De Drentse Rieders werken hierin nauw samen met de Friese Rijders. Naast handjes en spullen is er geld nodig om deze vrachtwagens te vullen en heen en weer te laten rijden. Daarom de oproep aan Drenthe: doneer 100, 1000 of 10.000 cent aan de Drentse Rieders.

Het eerste busje

De Drentse Rieders ondersteunen de Friese Rijders, die een week na het uitbreken van de oorlog in maart 2022 met het eerste busje naar de Oekraïense grens reden. Het gezamenlijke einddoel is 100.000 bananendozen. Er zijn al ruim 20.000 dozen vervoerd. In Haulerwijk is een groot pakhuis beschikbaar gesteld. Op woensdag, vrijdag en zaterdag is het pakhuis geopend en actief. Hier pakken Oekraïense vluchtelingen aan de lopende band dozen in en helpen Nederlandse vrijwilligers met het brengen van dozen en weghalen van het afval. ‘Het plan is om vanuit elke noordelijke provincie 70.000 euro binnen te krijgen. Iedereen die in het pakhuis is geweest, kan bijna niet geloven hoe geweldig dit alles daar vorm heeft gekregen. Gewoon professioneel’, legt de bevlogen Wilma Noorda uit.

Drukte voor de Drentse Rieders. (Eigen foto)

Hulpgoederen zijn hard nodig

Wilma is samen met Harrie Boerhof de coördinator voor de Drentse Rieders. ‘Elke bijdrage van een Drent is ontzettend welkom. We doen onze stinkende best om die 70.000 euro bij elkaar te brengen. Dit is het bedrag dat nodig is om twee volle vrachtwagens met zo’n 1000 bananendozen te laten rijden. En dat die hulp heel hard nodig is in delen van Oekraïne is wel duidelijk.’

Via Drentse Rieder Harrie Boerhof is de rekening van Stichting Deel Je Talenten (voor Armenië) opengesteld. Deze rekening kan nu tijdelijk worden gebruikt voor ‘Drenthe en 70.000 euro voor Oekraïne’. De doneerknop staat rechtsboven in beeld. Kun je als Drent 100, 1.000 of 10.000 cent missen? Doneer dan via IBAN NL33 BUNQ 2090 9187 64 t.n.v. Stichting Deel Je Talenten o.v.v. OEKRAÏNE. Wil je eerst meer informatie neem dan contact op met Wilma Noorda, 06 57 84 49 40 of Harrie Boerhof, 06 53 11 92 33.

Meer informatie over de aanpak op www.frieserijders.nl.

Volop vrolijkheid bij de vrijwilligers. (Eigen foto)
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen