Promes en CultuurKlik gaan een meerjarige samenwerking aan

De handen worden geschud.
De handen worden geschud.
Foto: Eigen foto

Meppel – Promes en CultuurKlik zetten hun handtekeningen onder een meerjarige samenwerking, gericht op de creatieve en kunstzinnige ontwikkeling van kinderen. Beide partijen delen de overtuiging dat kunst en cultuur essentieel zijn voor de ontwikkeling van jonge mensen en een cruciale rol spelen in succesvol leren.

Deze visie wordt duidelijk weerspiegeld in de scholen van Promes. CultuurKlik richt zich op het organiseren en ontwikkelen van cultuuronderwijs op scholen en het bevorderen van cultuurdeelname en talentontwikkeling in de samenleving. De ondertekening vond plaats op de Mackayschool in Meppel, voorafgaand aan de Cultuurland muziekles door vakdocent Loïs Dinkelberg.

Leerlijn cultuur Meppel

Onder de noemer “Leerlijn Cultuur Meppel” hebben Promes en CultuurKlik een meerjarige samenwerkingsovereenkomst gesloten. Hierdoor hebben de scholen jaarlijks toegang tot een samenhangend basis- en keuzeprogramma op het gebied van cultuuronderwijs. Dit programma omvat actieve lessen en workshops in beeldende kunst, dans, muziek, theater en media, theatervoorstellingen en erfgoedprojecten voor alle groepen van 1 tot en met 8. Het hoofddoel is om kinderen te laten ervaren en ontdekken, hun nieuwsgierigheid te prikkelen, plezier te bieden en hun talenten te stimuleren. Daarnaast zal CultuurKlik in de komende jaren deskundigheidstrainingen aanbieden aan leerkrachten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen