Week van de Groene tuin: volop activiteiten in gemeente Meppel en Westerveld

Meppel in het groen.
Meppel in het groen.
Foto: Eigen foto

Meppel – Op 26 maart start de landelijke Week van de Groene tuin. Ook in de gemeenten Meppel en Westerveld kunnen inwoners een middag mee ‘groen doen’. Meppel- en Westerveldvoorelkaar bieden diverse acties: het vergroenen van  tuin of balkon, buurtgenoten helpen ‘om de bloemetjes samen buiten te zetten’, opschoonacties en speciaal voor bedrijven de optie voor een maatschappelijk ‘tuin-uitje’.

“De start van de lente betekent dat er weer veel groene handjes nodig zijn. Er is een groeiend tekort aan tuin- en natuurvrijwilligers. Daarom organiseren we een aantal verrassende acties waar iedereen aan mee kan doen én blij van wordt. Want lekker buiten goed doen, doet jezelf ook goed”, aldus  Lianne Dolstra.

Samen de bloemetjes buiten zetten

Op Meppel- en Westerveldvoorelkaar zijn verrassende vergroeningstips voor tuin, balkon en straat te vinden, die in een middag samen met familie of buurt te doen zijn. Ook vind je een overzicht van tuintjes van buurtgenoten die een extra paar groene handjes nodig hebben.  Lianne Dolstra: “Er is veel vraag naar tuinvrijwilligers om ‘samen de bloemetjes buiten te zetten’. In zo’n tuin glow up zorgen we in een middag dat een tuintje weer lenteklaar wordt voor een inwoner die dat zelf niet meer kan.”

Harketing managers gezocht

“Kleine groepen zoals bedrijven, vrienden of familie kunnen zich op Meppel- en Westerveldvoorelkaar aanmelden voor een maatschappelijk teamuitje met een groen tintje: het ‘tuin-uitje’. Het geeft heel veel voldoening om te zien hoe iemand opfleurt als ie weer naar buiten kan.” aldus Lianne Dolstra.

Groene agenda

Meppel- en Westerveldvoorelkaar verzamelen ook alle landelijke groene activiteiten in de gemeente Meppel en Westerveld. Zo kun je makkelijk een uurtje meedoen aan de Landelijke Opschoondag voor je straat op 23 maart, de Bijenhotel challenge of Tegelwip challenge.  “Meer dan een uurtje mag natuurlijk ook”, lacht Lianne Dolstra. “En neem ook hier gezellig iemand mee, want het zijn allemaal dingen die je samen kunt doen. Dat is gezellig en verdubbelt de impact!”.

Meer informatie:

www.meppelvoorelkaar.nl/groendoeners

www.westerveldvoorelkaar.nl/groendoeners

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen