Energiek Slingenberg zoekt lokale investeerders voor zonnepanelen op Terra

Foto: Stefan Klomp

Meppel – Wie geen mogelijkheid heeft voor zonnepanelen op zijn eigen dak, maar toch een steentje bij wil dragen aan de opwekking van duurzame energie én daar zelf ook van profiteren. Voor hen heeft Energiek Slingenberg, de energiecoöperatie die zich inzet voor energiebesparing en verduurzaming in Meppel, een prachtig aanbod.

Op het dak van het Terra College willen ze 190 zonnepanelen plaatsen. Ze hebben al flinke stappen gemaakt, want voor 130 panelen is al interesse getoond. Maar er zijn nog 60 panelen over die wachten op deelname.

Draag bij aan de verduurzaming van Meppel. Je krijgt een jaarlijkse winstuitkering gedurende 15 jaar. En de inkomsten uit dit project gaan ook nog eens terug naar de inwoners uit Meppel. “Door samen te investeren in lokale, duurzame stroomopwekking, maken we Meppel samen een stukje groener,” aldus Peter Mol, een betrokken inwoner van Slingenberg en voorzitter van het bestuur van de coöperatie.

Informatieavond

Wie meer wil weten over dit project en hoe eraan deel te nemen, kan zich melden op de informatieavond. Deze vindt plaats op donderdag 21 maart, inloop vanaf 19.15 uur, start programma 19.30 uur. Uiteraard in het Terra MBO gebouw, Werkhorst 56, Meppel.

Aanmelden voor de informatieavond kan via de website energiek-slingenberg.nl/terra

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen