Educatieprogramma ‘Veilig met (land)bouwverkeer’ door studenten Terra

Terra geeft les in Ruinerwold.
Terra geeft les in Ruinerwold.
Foto:

Meppel/Ruinerwold – Voor de basisschoolkinderen van groep 7 en 8 uit Ruinerwold, Oosteinde en Ruinen vond vrijdag het educatieprogramma ‘Veilig met (land)bouwverkeer’ plaats bij AGRO Giethoorn in Ruinerwold. Deze educatieve dag werd georganiseerd door studenten Terra MBO Meppel.

De brancheorganisatie CUMELA is initiatiefnemer van dit project, met als doel om zoveel mogelijk kinderen kennis te laten maken met (land)bouwverkeer. De studenten hebben AGRO Giethoorn en van Regteren groenvoorzieningen benaderd om machines beschikbaar te stellen voor dit programma. Voor de studenten is de organisatie van dit evenement een leerproject in het kader van Regioleren. De studenten leren hierbij organiseren, samenwerken, plannen en uitleg geven over de machines. Daarnaast is het belangrijk voor de branche dat kinderen enthousiast worden gemaakt voor de sector.

De studenten hebben uitleg gegeven over de ploeg, schudder, kieper, aardappelrooier, maai-zuig combinatie en een graafmachine. Tijdens de praktijkdag werd onder andere de dode hoek uitgelegd. Dat landbouwmachines groot zijn daar kwamen de kinderen ook achter door de machine op te meten. Al met al een geslaagde dag waarbij 80 kinderen hebben kennisgemaakt met veilig omgaan met (land)bouwverkeer.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen