Meppel staat in het teken van het afvalfeest

Afval scheiden makkelijk?
Afval scheiden makkelijk?
Foto: Kunststofplaten.nl

Meppel – Om de aandacht tre vestigen op de waarde van afval, vindt er in Meppel een afvalfeest plaats. Zo is er een speciale voorstelling in schouwburg Ogterop als voorbereiding op de grote zwwerfvuilopruimactie ‘Meppe, in 1 dag schoon’.

Het afvalfeest is op 5 maart in schouwburg Ogterop, waar wethouder De Vries de kick-off verricht. Alle leerlingen van de groepen 5 en 6 uit Meppel en Nijeveen (in totaal zo’n 750 leerlingen) gaan naar de voorstelling ‘Nico met z’n kliko’, een show vol humor, verbazing èn informatie door één van de beste goochelaars van Nederland, Hilbert Geerling. Via allerlei trucs en interactieve elementen leren de kinderen van alles over zwerfafval en recycling.

Samen met Cultuurklik en IVN Noord Nederland biedt de gemeente deze theatershow aan. De theatershow wordt deze dag drie keer achter elkaar gespeeld, zodat alle leerlingen kunnen komen. De voorstelling is opgenomen in het cultuurprogramma dat de scholen volgen.

Meppel in 1 dag schoon

De voorstellingen in Ogterop zijn een voorproefje voor de jeugd, ter voorbereiding op de grote zwerfafvalopruimactie ‘Meppel in 1 dag schoon’. De jeugd doet hier in grote getalen aan mee, maar in principe kan iedereen hieraan deelnemen: (sport)verenigingen, bedrijven, papa’s, mama’s, opa’s en oma’s. Ook hier bent u van harte welkom bij de kick-off, waarbij wethouder Bos aanwezig is. Deze kick-off is op 15 maart om 9.00 uur bij het Multifunctioneel centrum Het Erf, Atalanta 2 in Meppel.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen