Start aanleg nieuw fietspad Ruinerwoldseweg en Eekhorstweg

Foto:

Meppel – Aannemer Otten Infra BV uit Wapse start op vrijdag 1 maart met de aanleg van een fietspad tussen de Ruinerwoldseweg en de Eekhorstweg. De werkzaamheden worden in twee fasen uitgevoerd en zijn op 19 april afgerond.

Tijdens fase 1 wordt het nieuwe fietspad aangelegd tussen de Ruinerwoldseweg en de Eekhorstweg. Deze werkzaamheden zijn op 26 maart afgerond waarna het nieuwe fietspad meteen in gebruik wordt genomen. Tijdens fase 2 wordt het oude fietspad langs de Eekhorstweg verwijderd, worden de bermen afgewerkt en wordt een nieuw voetpad aangelegd.

Verkeershinder

Tijdens fase 1 zal de verkeerhinder minimaal zijn. Werkzaamheden vinden hoofdzakelijk plaats naast de openbare weg. Ter plaatste van de aansluiting op de Eekhorstweg zal bouwverkeer in- en uitrijden. Hiervoor wordt de nodige bebording geplaatst. Bij realisatie van de aansluiting van het fietspad op de Ruinerwoldseweg zal de oprit richting N375 tijdelijk worden afgesloten. Om het verkeer in goede banen te leiden worden verkeersbegeleiders ingezet.

In fase 2 zal er wel enige verkeershinder zijn. Om veilig te kunnen werken wordt één rijstrook worden afgesloten. Doorgaand verkeer in beide richting blijft mogelijk, maar wordt geregeld met een VRI installatie (verkeerslicht) en/of verkeersbegeleiders.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen