Wapse krijgt steun van Facebookgroep ‘Geen wolf’

Wolf.
Wolf.
Foto:

Wapse – Facebookgroep “Geen Wolf” is een inzamelingsactie gestart op GoFundMe om problemen die de wolf in Nederland met zich meebrengt te kunnen aanpakken en financieren. Op verzoek van hun volgers zullen ze beginnen met het ondersteunen van het Drentse dorp Wapse. Er is tot op heden meer dan 2500 euro opgehaald op een totaal beoogd bedrag van 5000 euro.

“De aangifte die Faunabescherming en Animal Rights hebben gedaan én het besluit tot vervolging van de hobby schapenhouder, zijn zoon. Er is geld nodig voor de verdediging van deze mensen bij hun vervolging die mogelijk een forse geldboete en/of zelfs een gevangenisstraf boven het hoofd hangt. Help ons Wapse helpen en doneer voor het eerste doel waar we bij willen helpen.” – aldus de campagnetekst.

“Geen Wolf” zet zich inmiddels 5 jaar in door zichtmeldingen en aanvallen door te geven in 4 verschillende regio’s verdeeld onder 7 WhatsApp-alertgroepen, daarnaast onderhouden ze de Facebookgroep met meldingen en nieuwsberichten.

Animal Rights

‘We vroegen onze leden om ideeën welke actie we als eerste gaan steunen en de meeste tips kwamen binnen voor Wapse en daar zijn we het roerend mee eens. De aangifte die Faunabescherming en Animal Rights hebben gedaan én het besluit tot vervolging van de hobby schapenhouder, zijn zoon. Er is geld nodig voor de verdediging van deze mensen bij hun vervolging die mogelijk een forse geldboete en/of zelfs een gevangenisstraf boven het hoofd hangt.
Help ons Wapse helpen en doneer voor het eerste doel waar we bij willen helpen’, aldus de groep.

Minuscule bossen

‘Steeds meer mensen worden zich bewust van het gevaar van wolven die vogelvrij in onze dorpen, wegen en minuscule bossen en velden rondlopen. Mensen die allemaal vinden dat de wolf (en andere roofdieren Lynx en Goudjakhals) niet passen in ons land, niet alleen omdat de veiligheid van onszelf, kinderen en die van onze dieren niet gewaarborgd kan worden, maar ook omdat deze beesten hier niet in de voor hun juiste leefomgeving moeten leven. Ondanks dat er al vele zijn doodgereden, groeit hun populatie extreem, wat in een klein dichtbevolkt land als Nederland volkomen onhoudbaar is.’

Zichtmeldingen

“Geen Wolf”, die zich inmiddels al 5 jaar elke dag opnieuw vrijwillig inzet door zichtmeldingen en aanvallen door te geven in 4 verschillende regio’s verdeeld onder 7 WhatsApp-alertgroepen én die de altijd actieve Facebook groep bijhoudt, waar deze meldingen maar ook allerlei andere actuele informatieve artikelen met betrekking tot de wolf worden gedeeld. Dat dit welkom is bewijst volgens de groep het grote aantal van maar liefst meer dan 35.000 leden en de groep groeit nog elke dag.
‘We zijn er nog lang niet. Er moet in de nabije toekomst nog veel werk gebeuren. De media geven een gekleurd beeld af of zwijgen. Instanties die de wolf beschermen, gaan daarin zover dat zij op alle mogelijke fronten tegenwerken, bedreigen en zelfs aangiftes tegen hen doen. Meldingen worden niet meer gedaan vanwege de angst om bedreigd te worden, mensen durven niet meer op de fiets of met de hond te wandelen en jonge kinderen zijn al op de fiets achtervolgd.
Wij voorzien in de nabije toekomst nog meer problemen en dus willen we ons voorbereiden om nu echt de dingen te kunnen aanpakken en financieren. Wij willen samen met u steun kunnen bieden aan mensen die het nodig hebben, om acties van onszelf, eventueel die van anderen, in samenwerking een helpende hand waar nodig te kunnen bieden.’

 

Bekijk hier de campagne: https://gf.me/v/c/4srp/steeds-meer-mensen-worden-zich-bewust-van-het-geva

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen