Kerstnachtdienst in Wilhelminapark is afgelast

Sfeervol Wilhelminapark.
Sfeervol Wilhelminapark.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Meppel – De Kerstnachtdienst van zondag 24 december gaat niet door. Er ligt veel te veel water in het Wilhelminapark. Ook de kerstwandeling van 23 december is afgelast.

Normaal gesproken houdt de Vrije Evangelische Gemeente Meppel de jaarlijkse kerstnachtdienst in het Wilhelminapark. Nabij het hertenkamp wordt het park dan altijd in een bijzonere kerstsfeer gebracht. Nu dus even niet.

Onderstaande informatie geldt dus pas weer voor volgend jaar, met wellicht andere sprekers.

Kerstverlichting, fakkels en vuurkorven, Glühwein en warme chocolademelk zij de entourage waarin de VEG met de bevolking van Meppel (en omstreken) in deze kerstnacht de geboorte van Jezus wil vieren.  Het bijzondere geboorteverhaal van deze nacht klinkt door in de bekende en geliefde Kerstliederen die we zingen onder begeleiding van CMV De Bazuin, in de lezing van het Kerstevangelie door wethouder Robin van Ulzen en in de kerstboodschap vanuit dat verhaal die vertolk wordt door Henk van Dam, voorganger van de VEG Meppel.

Verlangen naar vrede

Thema van deze kerstnachtdienst is: ”Verlangen naar vrede”. Met dat thema plaatst de VEG het aloude geboorteverhaal van het kind wat vrede brengt midden in de actualiteit van vandaag: in het land waar ooit Jezus geboren werd in de kerstnacht woedt een niets ontziende oorlog en lijkt vrede verder weg dan ooit. Op een bijzondere manier zal tijdens deze kerstnachtdienst aandacht zijn voor de oorlogssituatie in het Midden-Oosten. Na afloop van de dienst is er gelegenheid voor ontmoeting onder het genot van warme chocolademelk en Glühwein. De VEG nodigt alle inwoners van Meppel en omgeving van harte uit voor deze bijzondere kerstnachtdienst die om 21.00 uur begint en ongeveer 45 minuten duurt. De toegang is gratis, er wordt een collecte gehouden ter bestrijding van de onkosten.

Meer dan 15 jaar

De kerstnachtdienst in het Wilhelminapark is een traditie  van meer dan 15 jaar en heeft een heel eigen toon en sfeer. De bijzondere en sfeervolle entourage, het feit dat de dienst buiten  is en het accent op laagdrempeligheid en herkenbaarheid maken deze dienst tot een uniek kerstgebeuren in onze stad. Het eigene en laagdrempelige karakter wordt onderstreept doordat jaarlijks iemand van het college van Burgemeester en Wethouders de lezing  van het kerstevangelie verzorgt. Daarmee wil de VEG die deze kerstnachtdienst organiseert benadrukken dat Kerst een feest is voor de totale Meppeler bevolking. Vandaar ook de keuze voor het park als locatie en de keuze voor een eenvoudige en herkenbare manier van invulling van de dienst in deze kerstnacht.

Verrassend element

De dienst heeft elk jaar eenzelfde opzet en tegelijk is er ook elk jaar een verrassend element in de kerstnachtdienst Dit jaar heeft dat verrassende element te maken met het thema van deze kerstnachtdienst. Het thema van dit jaar (Verlangen naar vrede) verbindt het oude verhaal over de geboorte van Jezus met de actualiteit in (met name) het Midden-Oosten. ”Die verbinding maakt de viering van Kerst dit jaar extra uitdagend”, aldus voorganger Henk van Dam. Wat moet je met een verhaal dat ruim 2000 jaar geleden een Kind wat vrede brengen zou geboren werd in een land waar nu een wrede en meedogenloze oorlog woedt die niets en niemand ontziet? Tijdens deze Kerstnachtdienst zal op een bijzondere manier (letterlijk) stilgestaan worden bij dit uitdagende contrast en de afschuwelijke gevolgen van wat momenteel in het Midden-Oosten gebeurt.  We hopen dat u/jij er bij zult zijn om te ontdekken wat het geheim is om wat Kerst 2023 niet maakt tot een illusie maar een hoopvol perspectief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen