Tweedaagse hackathon om te komen tot ideeën voor toekomstige binnenstad Meppel

Innovatieve ideeën voor Meppeler binnenstad.
Innovatieve ideeën voor Meppeler binnenstad.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Meppel – Twee dagen lang gaan studenten en medewerkers van Regiocampus partners Drenthe College, NHL Stenden, Windesheim en gemeente Meppel zich buigen over de vraag ‘Welke factoren de leefbaarheid en de levendigheid de binnenstad van Meppel over 15 jaar beïnvloeden.’ De groep wordt twee dagen lang ‘opgesloten’ tijdens een hackathon om tot oplossingen te komen voor de toekomstige binnenstad van Meppel.

De ideeën worden opgeleverd op woensdag 13 december na afloop van de hackathon. Dat gebeurt bij het Ondernemerspunt van de Regiocampus. Eerst worden de ideeën gepresenteerd, vervolgens komt een jury tot het beste idee, die een prijs krijgt.

De fysieke plek

De Regiocampus aan de Werkhorst  is dé fysieke plek voor leren, werken en vernieuwen. Professionals en studenten van bedrijven en instellingen uit alle sectoren werken samen in creatieve, innovatieve projecten en proeftuinen. Samen draagt de Regiocampus bij aan een vitaal woon-, werk- en vestigingsklimaat in Zuidwest-Drenthe en Noordwest-Overijssel.

De Regiocampus wordt gevormd door: Isala, Zorggroep Noorderboog, Deltion College, hogeschool Windesheim, hogeschool Viaa, Drenthe College, Terra, Gemeente Meppel, Gemeente Westerveld, RSG Stad & Esch, CSG Dingstede, NHL Stenden, Promes, Rabobank en Welzijn MensenWerk en wordt mede mogelijk gemaakt door het Ondernemersfonds Meppel.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen