Nieuwe uitgangsputen voor stadsentree Noordpoort

Noordpoort.
Noordpoort.
Foto: Gemeente Meppel

Meppel – De ontwikkeling van Noordpoort krijgt steeds meer vorm. Met nieuwe uitgangspunten, die het college ter vaststelling aanbiedt aan de raad, wordt het startsein gegeven aan de ontwikkeling van 972 woningen.

“We verleggen onze focus voor Noordpoort. De afgelopen drie jaar hebben we ingezet op woningbouw. Vorig jaar ontvingen we daarvoor een substantiële bijdrage van de Rijksoverheid en hebben we een woondeal gesloten met de Provincie Drenthe. In Noordpoort geven we nu meer ruimte aan stoer, stedelijk wonen. Daar waren nieuwe uitgangspunten voor nodig”, aldus wethouder Robin van Ulzen.

Stoer stedelijk wonen

“Door aan de slag te gaan met Noordpoort maken we de bouw van betaalbare en duurzame woningen mogelijk. Er is ook ruimte voor onderscheidende en bijzondere woonvormen, zoals wonen aan het water. Zo is er een bijzondere stijl van bouwen mogelijk, passend bij het industriële, karakter van het havengebied. Kortom in Noordpoort kan men straks stoer, stedelijk én betaalbaar wonen”, zegt Van Ulzen.

Door het gebied de bestemming wonen te geven, wordt een impuls gegeven aan de woningnood die op dit moment in heel Nederland voelbaar is. “Meppel is een aantrekkelijke stad om te wonen. Om dat te blijven, is het belangrijk om te blijven investeren. Maar wel met oog voor de toekomst. Duurzaam, sociaal en veilig. We stimuleren creativiteit. Out of the box is hier zeker van toepassing,” vervolgt Van Ulzen. De uitgangspunten vormen de basis voor de verbouw van de rest van het gebied. Denk hierbij aan voldoende ruimte voor de fiets, bijzondere architectuur en duurzame (energie)oplossingen.

De nota van uitgangspunten wordt naar verwachting 7 december 2023 behandeld in de raadscommissie en 22 december 2023 in de raad. Van Ulzen: “Daarna gaan we aan de slag met de wijziging op het omgevingsplan. De verwachting is dat we eind 2024 aan de slag kunnen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen