Introductie Drenthe College Meppel is kleurrijke beleving

Meppel – Een kleurrijke en spectaculaire bedoening bij Drenthe College in Meppel. De eerstejaarsstudenten van de welzijns-opleidingen hebben donderdag 9 september een Color Run gelopen rondom het schoolgebouw aan de Ambachtsweg. Het hardloopevenement is één van de introductie-activiteiten van de school voor middelbaar beroepsonderwijs die deze week op het programma staat.

In samenwerking met Meppel Actief & Gezond is de Color Run georganiseerd. Bij de start verzorgde buurtsportcoach Roxanne Dekker een warming-up. De Color Run bestond uit vijf rondes van 800 meter. In kleine groepjes werd er door de studenten Maatschappelijke Zorg, Pedagogisch Werk en Onderwijsassistent gelopen. In de zogenaamde ‘kleurzone’ werden de studenten iedere ronde in een kleurpoeder van maïzena ondergedompeld.

Een fijne sfeer

Docenten liepen met de studenten mee. Organisator Woody Kleene-Dannenburg was één van hen: “Ontzettend leuk dat we dit met de bestaande coronamaatregelen kunnen organiseren. Het was mooi weer er hing een fijne sfeer. De Color run ging puur om plezier hebben en op een sportieve manier kennismaken met klasgenoten. Wandelend of hardlopend dat maakte voor ons niet uit.”

De Color Run sluit mooi aan bij DC Fit. Dit is het sport- en leefstijlprogramma van Drenthe College. Zo hebben de welzijnsstudenten sport en spel op het lesroosster staan en nemen ze deel aan fysieke en leefstijltesten die speciaal ontwikkeld zijn voor mbo-studenten.

Drenthe College is een mbo en opleidingscentrum. Elk jaar volgen ongeveer 8.000 studenten een opleiding aan Drenthe College, dichtbij huis op één van de vele locaties in de provincie Drenthe. Kernlocaties zijn Assen, Emmen en Meppel. De missie van Drenthe College is bijdragen aan een waardevolle toekomst. Dat maken we waar met de drie werkwoorden vertrouwen, durven en groeien. Zo dagen we elkaar uit.

Reacties