Juf Elly Knol maakt de 40 jaar in het onderwijs vol

Elly tussen haar leerlingen.
Foto:

Koekange – De kinderen van de groepen 1 en 2 van de openbare basisschool De Rozebottel in Koekange hadden geluk woensdag: juf Elly Knol uit Meppel vierde haar 40-jarige jubileum als juf. Er werden de nodige spelletjes gedaan, ook op het schoolplein, want de regen bleef juist die ochtend ver weg.

De 59-jarige juf begon haar carrière veertig jaar geleden bij de Prinses Marijke kleuterschool in Meppel. daarna volgde De Duiventil, gevolgd door het Eendennest in de Wijk. In 1985 volgde de verhuizing naar het dorpsschooltje van De Stapel , waar Elly aan de groepen 1 tot en met 5 lesgaf. De overeenkomst tussen al die scholen is dat ze niet meer bestaan.

Elly Knol.

Na de opheffing van de school in De Stapel, kwam Elly Knol in Koekange bij De Rozebottel terecht. Ze heeft er nooit spijt van gehad, want het is volgens haar een kleinschalige school met fijne collega’s. „Die hebben ook altijd een luisterend oor voor elkaar.”

Elly werd woensdagmorgen met een erehaag op school binnengehaald door haar leerlingen. Ze kreeg bovendien een mooi boek cadeau,. Waar alle kinderen iets voor hadden gemaakt.

Reacties