Eerste appartementen in De Oeverlanden weer klaar voor verhuur

Eerste appartementen opgeleverd.
Eerste appartementen opgeleverd.
Foto: Noorderboog

Meppel – De renovatie van de twee torens van appartementencomplex De Oeverlanden aan de Reestlaan in Meppel loopt op schema. In september is de eerste toren gerenoveerd. In deze toren bevinden zich 24 levensloopbestendige appartementen, die weer worden verhuurd. Deze appartementen zijn bestemd voor ouderen die zelfstandig willen wonen en het fijn vinden dat zij 24 uur per dag terug kunnen vallen op de zorg en diensten vanuit Het Anker. Dit geeft een gevoel van veiligheid. Belangstellenden kunnen vrijblijvend een appartement bezichtigen door een afspraak te maken met een woonconsulent van Noorderboog.

In oktober startte de renovatie van de tweede toren, die eveneens 24 levensloopbestendige appartementen heeft. Naar verwachting is deze toren in de zomer van 2021 gerenoveerd.

Ook het hart van woonzorgcentrum Het Anker wordt aangepakt. Hier ontstaat volgend jaar een bruisend ontmoetingsplein, waaraan voorzieningen zoals het restaurant, het winkeltje, een kapsalon, de bibliotheek en een recreatiezaal grenzen. Buurtbewoners, bewoners van Het Anker en bewoners van De Oeverlanden kunnen hier terecht voor een kopje koffie, een boodschap of om deel te nemen aan activiteiten.

Levensloopbestendig wonen

Saskia Telkamp, leidinggevende van Het Anker is enthousiast over de opwaardering van het complex. “Mensen die in De Oeverlanden komen wonen, hoeven in principe niet opnieuw te verhuizen. We kunnen thuiszorg bieden en als er meer zorg nodig is, dan regelen we dat vanuit Het Anker. Via de overdekte gang zijn onze medewerkers snel ter plaatse. Na de renovatie voldoet de indeling van het appartementencomplex aan de eisen van deze tijd. De woningen zijn rolstoeltoegankelijk en de keuken, de badkamer en het toilet zijn vernieuwd.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen