Expositie ‘The best of’ Scala’s jongerenatelier

Kleurrijk werk bij Scala.
Foto: Eigen foto

Meppel – De leerlingen beeldende kunst van vakdocent Marjelle Barneveld van Scala Centrum voor de Kunsten in Meppel kozen hun beste werken van afgelopen jaar voor een expositie in CCM De Plataan. Tot eind oktober sieren kleurige dieren, beweeglijke dansers, vrouwen in Jugendstil en mooie portretten en landschappen de wanden in de hal en de foyer. De kunstwerken zijn gemaakt door Vera Timmer, Annelin Slomp, Dualeh Muhuyadin, Vera Schulting, Marin Eshuis, Anjuli Dudink, Meike Dingsté, Inge Dijkstra, Amarens Bosma, Susan Bos en Rojeh Assaf. Donderdag 10 september openden ze de expositie.

In het jongerenatelier bij Scala is nog ruimte om mee te doen dit seizoen. Iedereen van 12 tot 18 jaar die aan de slag wil met beeldende kunst is van harte welkom om een gratis proefles te volgen en aan te sluiten bij deze enthousiaste groep teken- en schilderliefhebbers. De lessen vinden plaats vanaf 1 oktober op donderdag van 17.45 tot 19.15 uur in het beeldend lokaal in CCM De Plataan. Meer informatie en aanmelden via ontdekscala.nl of 0522-258855.

Inspirerende plek

Marjelle Barneveld: ‘Het jongerenatelier is fijne en inspirerende plek. Centraal staan plezier in het maken, experimenteren, persoonlijke uitdrukking en onderlinge uitwisseling. Iedereen heeft zijn eigen stijl, voorkeur of uitdaging in dat wat hij of zij wil leren. Afhankelijk van je wensen, kun je aan de slag met allerlei soorten teken- en schildersmaterialen en als er belangstelling voor is werken we met klei. Ik begeleid de leerlingen op individueel niveau en vertel tijdens de lessen over beeldende kunst, beeldaspecten, materialen en technieken.’

Reacties