Nieuwe sportaccommodatie Terra Meppel is bijna klaar

Sportgebouw Terra Meppel.
Foto: Eigen foto

Meppel – De nieuwe sportaccommodatie van Terra Meppel wordt op 18 september officieel geopend. “We zijn zeer trots op het resultaat. Doordat het sportgebouw op ons eigen terrein staat wordt het nog gemakkelijker om aandacht te geven aan belangrijke onderdelen binnen ons onderwijs; sport, bewegen, gezondheid, voeding en nog veel meer”, vertelt Taco van Leeuwen, afdelingsdirecteur van Terra Meppel.

Het was een lang gekoesterde wens van Terra Meppel; een sportaccommodatie op eigen terrein. Aan de Werkhorst, tussen de VO en MBO locatie, is een ultramodern sportgebouw verrezen. “Dit betekent dat onze leerlingen niet meer onnodig hoeven te reizen naar een sportvoorziening. Zo wordt het veiliger en nog gemakkelijker om te kunnen sporten. Tegelijkertijd zijn wij hierdoor nog beter in staat om sport een prominente plek te kunnen geven binnen ons onderwijsaanbod”, vertelt Van Leeuwen.

Sportgebouw Terra Meppel.

Groene onderwijs

Want dat is wat men graag wil bij Terra Meppel; sport zoveel mogelijk verweven in het groene onderwijs dat al aangeboden wordt. “Wij doen dit al jaren door op de VO locatie een sportrichting aan te bieden, maar sport speelt hier voor alle leerlingen een belangrijke rol. Een sportaccommodatie als deze is dan natuurlijk een geweldige toevoeging.” LO docenten van Terra Meppel zijn bijzonder blij met het sportgebouw. “We hebben hier mogelijkheden die we voorheen helemaal niet hadden. Het sportgebouw is helemaal van deze tijd, met de meest moderne snufjes. We werken met het nieuwste type gymzaal, de ‘beweegbox’, een innovatief concept binnen lichamelijke opvoeding. We kunnen onze lessen nog interessanter en uitdagender maken voor onze leerlingen. De box is verdeeld in 4 kwadranten waardoor in kleine groepen efficiënt kan worden bewogen. Tijdens de bouw is door de LO-docenten actief meegedacht in de inrichting en deze is geheel naar wens en passend bij het groene karakter van de school”, vertelt Brant Aukema, LO docent op Terra Meppel.

Opening

De bouw van de sporthal kende een lange voorbereidingstijd. “Voordeel daarvan is dat we veel en goed voorwerk hebben kunnen doen. Wat willen we precies, wat hebben we nodig om het optimale aan onze leerlingen te kunnen bieden? De sportaccommodatie sluit naadloos aan op de gebouwen van Terra Meppel. Dat was voor ons ook een voorwaarde”, legt Van Leeuwen uit. Het groene onderwijs van Terra zie je ook terug in de aankleding van de sporthal. “Daar werken we ook met groene elementen, daar hebben we bewust voor gekozen”. Op 18 september is het feest, want dan is de officiële opening van het nieuwe gebouw. “Natuurlijk betrekken we een aantal leerlingen daarbij. Genodigden kunnen een kijkje komen nemen en zullen zien wat allemaal mogelijk is in deze mooie hal. We verheugen ons er ontzettend op om de LO lessen hier te gaan geven!”

Reacties