Bezoek expositie Kunsthuis Secretarie uitsluitend op uitnodiging

Werk van Eline Brontsema.
Foto: Secretarie

Meppel – Het corona-virus houdt ons sinds half maart in de greep en Kunsthuis Secretarie moest noodgedwongen de deuren tijdelijk sluiten. Vanaf zaterdag 12 september wordt met een beperkte openstelling gewerkt. Beperkt in de tijdstippen waarop gasten ontvangen worden (op vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag) en beperkt omdat – vooralsnog – uitsluitend gasten worden ontvangen op uitnodiging.

De Vrienden van de Secretarie zijn als vanzelfsprekend als eerste uitgenodigd. Wie belangstelling heeft om de tentoonstelling ook op uitnodiging te bezoeken, kan een mail met naam en telefoonnummer naar [email protected]

Hoogdrukkers

HOLT, de vereniging der noordelijke hoogdrukkers, bestaat uit 22 kunstenaars uit de drie noordelijke provincies. De vereniging is in 1998 ontstaan vanuit een groep grafici die aan de academie voor beeldende kunsten Minerva in Groningen zijn opgeleid. Inmiddels hebben zich andere hoogdrukkers bij hen aangesloten. De kunstenaars maken prenten (grafiek) door middel van ambachtelijke hoogdruktechnieken zoals houtsnede, linosnede en gravure. De individuele stijlen en werkwijzen lopen erg uiteen: zowel abstract als figuratief, zwart-wit of kleurig, grof of juist heel fijn gesneden.

De deelnemende kunstenaars aan de tentoonstelling in Kunsthuis Secretarie zijn: Anja Knoopers, Anne Brouwer, Antje Veldstra, Bert Heemstede, Eline Brontsema, Elise Madderom, Hélène Smit, Jan-Erik Wedholm, Marjolein Terwindt-Wetterauw, Rineke Hollemans, Rita Lentz, Sietske Bosma, Tim Blaauw, Tineke van den Berg en Willy van der Duyn. Er is geen officiële opening, maar wel op afspraak begeleiding door een van de exposanten.

Meer informatie is te vinden op de website:http://www.kunsthuissecretarie.nl

Reacties