Veel animo van jeugd voor zomerprogramma Meppel

Foto:

Meppel – Jongeren tussen de 12 en 18 jaar hebben zich in de maand augustus goed vermaakt met een reeks van negen zomeractiviteiten, georganiseerd door de buurtsportcoaches van Meppel Actief en de jongerenwerker van Welzijn MensenWerk. Met financiële ondersteuning van de provincie Drenthe vanwege de coronasituatie kon een gevarieerd programma aangeboden worden: van skaten tot bubblevoetbal, van lasergamen tot een girls only bioscoopavond. Twee activiteiten, het gamepark en Wie is de Rat-spel konden door resp. slecht weer en een lage opkomst niet doorgaan.

Onder de 50 enthousiaste deelnemers van de bioscoopavond ontstond het idee om vaker een meidenavond met elkaar te houden. Deze betrokkenheid is een van de doelen van het jongerenwerk. Jongerenwerker Myrthe Lugtmeier: ‘’Door de zomeractiviteiten hebben we in een korte tijd met veel jongeren contact gekregen. We willen ze graag betrekken bij het aanbod in Meppel. Wat hebben ze nodig? Mee laten denken dus, maar ook mee laten organiseren. Jongeren ontdekken en ontwikkelen zo hun talenten. Daarnaast gaan ze zich verantwoordelijk voelen, ze dragen hun steentje bij aan een prettige leefomgeving’’.

Nieuwe jongerenwerker

Myrthe Lugtmeier is deze zomer als nieuwe jongerenwerker in Meppel begonnen. Daarvoor werkte ze 11 jaar als jongerenwerker bij Welzijn MensenWerk in de gemeente Zwartewaterland. Na de drukke maand augustus zal ze de komende tijd veel op pad gaan om jongeren en hun behoeftes te leren kennen. ‘’Zijn waar de jongeren zijn. Ik wil zichtbaar zijn, in de wijken, bij de hangplekken, op scholen, bij sportverenigingen. Als jongerenwerker ben je er namelijk niet alleen als er problemen zijn. Door te weten wat de jeugd zoekt, kun je problemen en risico’s juist voorkomen. We willen zo vroeg mogelijk signaleren, zodat intensieve, specialistische hulp niet of minder nodig is. Veilig, gezond en onbezorgd opgroeien, daar leveren we graag een bijdrage aan.’’

Jongeren, ouders of organisaties die met Myrthe kennis willen maken of vragen hebben, kunnen contact opnemen via [email protected] of 06 48467771. Het jongerenwerk is ook te volgen via de Instagram- en Facebookpagina’s jongerenwerk_meppel.

Reacties