Djembé en doundoun met koffie bij Scala in Meppel

Djembé met koffie.
Foto: Scala

Meppel – Scala Centrum voor de Kunsten organiseert een korte cursus djembé en doundoun voor volwassenen. Docente Heleen Groen leert de deelnemers traditionele ritmes en basistechnieken voor het spelen op deze Afrikaanse trommels. Ze vult het spel aan met bijbehorende liedjes en vertelt van alles over de achtergrond en traditionele betekenis van deze Afrikaanse muziek.

Om mee te doen hoef je geen enkele ervaring te hebben met het bespelen van een instrument. De bijeenkomsten vinden plaats op vrijdag 4, 11, 18 en 25 september en 2 en 9 oktober 2020 van 10.30 tot 12.00 uur in CCM
De Plataan in Meppel. Meedoen aan ‘Djembé met koffie’ kost € 60,- (inclusief koffie, thee en instrumenthuur). Meer informatie en aanmelden via http://www.ontdekscala.nl . Op zaterdag 29 augustus tijdens de Ontdekdag bij Scala geeft Heleen twee gratis workshops van een half uur, om 10.30 uur en om 11.30 uur.

Heleen Groen

Heleen Groen houdt zich al ruim 25 jaar intensief bezig met Afrikaanse percussie en zang en dan vooral met het op traditionele wijze bespelen van de djembé en doundouns. Door talloze workshops maar ook door studiereizen in West-Afrika is ze thuis in de grote verscheidenheid aan instrumenten, stijlen en technieken. Ze is geschoold door onder andere Dramane Diarra, Hans Hoeksema, Adama Dramé, Ponda O’Bryan, Famoudou Konaté, Billy Konaté, Diarra Konaté, Mamady Keita en Babara Bangoura. Heleen speelde in verschillende multiculturele bands met onder meer Gambiaanse, Kongolese, Senegalese en Turkse muzikanten en maakt deel uit van Mandinka Percussie. Sinds 1998 is ze bevoegd muziekdocente en runt ze haar eigen djembéschool Djembé Barasé in Groningen.

Reacties