Bijzondere aanblik van overbrugging van Scania

Mooi bouwwerk aan de Industrieweg.
Mooi bouwwerk aan de Industrieweg.
Foto: Artizzl Media

Meppel – De voorbereidingen voor de uitbreiding van de Scania fabriek in Meppel zijn duidelijk zichtbaar. Aan de bestaande paintfabriek aan de Industreweg is een bijzonder raamwerk gebouwd, dat in de nabije toekomst de oude met de nieuwe fabriek verbindt. Na de zomer wordt aan de overkant begonnen met de bouw van de uitbreiding van Scania Meppel.

Dat is best bijzonder, want door het coronavirus heeft ook Scania het wereldwijd lastig, toch gaat de bouw van een nieuw onderdeel gewoon door. Er komt een hele fabriekslijn waar de onderdelen van de vrachtwagens, die toch al in Meppel in de verf worden gezet, van een laag primer worden voorzien. Een klus die nu nog elders wordt uitgevoerd.

Machine learning

Een kwestie van efficiëntie in ene tijd waarin ook Scania volop automatiseert door middel van onder meer machine learning en big data. Zo kan het productieproces verder geoptimaliseerd worden, bovendien wordt de nieuwe fabriek volledig CO2-neutraal. De bouw van het eerste deel van de bijzondere brug over de Industrieweg is inmiddels afgerond.

Scania zit al vanaf 1964 in Meppel met de cabinefabriek, 30 aar later besloot de directie in zweden, waar het hoofdkantoor in Södertälje staat, om de Meppeler vestiging te sluiten. De fabriek stond vanaf 2002 een tijdje leeg, maar tot verkoop leidde het niet. In 2004 werd besloten het pand uit de verkoop te halen en werd de fabriek omgebouwd voor een nieuwe functie: het lakken van de onderdelen. In 2006 rolden de eerste onderdelen van de lakstraat af.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen