Minitheater Zael in Meppel start seizoen weer op

Beatriz Macias.
Foto: Eigen foto

Meppel – Minitheater en cultuurhuis Zael aan Zuideinde 56 in Meppel start in september met een nieuw serie presentaties, klassieke concerten en andere optredens. Di kan mede dankzij bijdragen van de gemeente en de lokale Stichtingen Waarborgfonds en Burgerweeshuis.

Bezoekers betalen iets meer voor voorstellingen die iets korter dan gewoonlijk duren. Van één programma zijn er op dezelfde dag steeds twee voorstellingen van 45-60 minuten. De voorstellingen kunnen ook bekeken worden via het besloten televisiekanaal van Zael op YouTube. Het hele programma staat op de website. Kaartjes kunnen vanaf nu gereserveerd worden.

Cultuurprijs

Zael van organisator Adriaan  Meij ontving eind vorig jaar nog de Henk Boerwinkel Cultuurprijs voor de boeiende reeks voorstellingen sinds 2011. Zael moest als gevolg van het Coronavirus in de eerste helft van 2020 dicht blijven. Ook vanaf september zijn er nog maar 23 zitplaatsen per voorstelling. Daarom treden de kunstenaars met ruime tussenpausen tweemaal op en vindt ook een besloten televisie-uitzending via YouTube plaats voor bezoekers die er online bij willen zijn.

Wim Stoppelenburg.

Een uitgebreid programma is te vinden op www.zael.nl . Daar kunnen ook online kaartjes worden gekocht. Tot en met maart 2021 is een boeiend programma samengesteld. Componist Wim Stoppelenburg trapt 6 september af. Muziekwetenschapper The Derks gaat hem diepgaand interviewen over zijn nieuwe meesterwerk, een Oratorium over de grote vredelievende liberale denker Desiderius Erasmus.

Eind september komen Esther de Vos en Carolien Fleumer zingen en spelen over de liefde in al haar facetten. Eind oktober komt een Mexicaans fenomeen op bezoek, Beatriz Macias. Zij gaat Zarzuela’s zingen, Spaanse opera, en zij gaat betoverend op haar dwarsfluit spelen. Ook dit mag je niet missen. Anders, klassieker is het optreden van pianist en componist Frederic Voorn. Hij concentreert zich op Beethoven omdat dit jaar ook een Beethoven jaar is. In december komt niemand minder dan Miranda van Kralingen samen met jazzpianist Dolf de Vries Haar brandnieuwe visitekaartje afgeven en warmte brengen. In maart 2021 komen de Andersons terug met een heerlijk, speels theaterconcert.

Nauwkeurig

Zael is intens gelukkig weer bezoekers welkom te mogen heten. Dat gebeurt nauwkeurig en getrouw volgens de maatregelen die de overheden hierover hebben afgekondigd. Alleen zo kunnen we genieten van kunst en cultuur en het virus buiten de deur houden tot een veilig vaccin is gevonden.  Op www.zael.nl zijn alle voorstellingen te vinden en kunnen kaartjes besteld worden tot 23 tickets per voorstelling.
Zael is Meppeler venue en minitheater voor exposities, concerten, lezingen, debatten en andere bijeenkomsten georganiseerd door Zael of door derden. Zael wordt gesubsidieerd door de gemeente Meppel, het Meppeler Cultuurfonds en de Stichtingen Waarborgfonds en Burgerweeshuis uit Meppel. Zael ontving in 2019 de prestigieuze Henk Boerwinkel Cultuurprijs voor zijn jarenlange bijdrage aan kunst en cultuur in Meppel. Doel is een creatief podium te bieden. Zael is gevestigd aan Zuideinde 56, 7941 GJ in Meppel. Telefoon: 06 53529859 E-mail: [email protected]

Reacties