Afrikaloop start dit jaar in zeven dorpen

Afrikaloop.
Foto: Eigen foto

Hoogeveen – De Afrikaloop 2020 gaat door en vindt plaats van 10 tot en met 16 oktober, mits de situatie rondom COVID-19 niet verandert.

„Op dit moment zijn er versoepelingen, waardoor we dit besluit namen om de Afrikaloop in aangepaste vorm toch door te laten gaan. Het zal iets anders worden dan de voorgaande jaren, maar de gezellige sfeer, de goede verzorging en het enthousiasme van de vrijwilligers is onveranderd”, laat de organisatie weten.

In en/of rond de plaatsen en dorpen die worden aangedaan, zijn twee rondjes van 10 kilometer uitgezet. „Wilt u 10 km lopen loopt 1 rondje, wilt u 20 km lopen loopt u ook het 2 rondje. Voor degene die toch 30 km of zelfs 40 km wil wandelen is de mogelijkheid deze rondjes twee keer te wandelen.”

Meerdere dorpen

De wandeling gaat niet zoals gebruikelijk van de ene plaats naar de andere, maar de start en finish zal elke dag in dezelfde plaats zijn. Dit is in de 7 volgende plaatsen:  Hoogeveen, Westerbork, Hooghalen, Dwingeloo, Vledder, Havelte, Ruinen. Er is een pauzepost onderweg, waar, meestal gratis, van een kopje koffie, thee of een soepje genoten kan worden.

Vooraf worden starttijden aangeven zodat wandelaars gespreid op pad gaan.

Het is een jubileum jaar, de 15e Afrikaloop! Meer info hierover op de website:

http://www.andreasmanna.org/afrikaloop-2020

Reacties