Inkoopactie verduurzaming koopwoningen

Daken genoeg voor zonnepanelen.
Foto: Artizzl Media

Meppel – Woningeigenaren met een eigen dak kunnen zich tot 31 juli via winstuitjewoning.nl vrijblijvend aanmelden voor inkoop van zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie en isolatieglas. Wethouder Jaap van der Haar: “Hiermee kunt u uw energierekening sterk verlagen én uw CO2 emissie terugdringen. Door de vraag te bundelen wordt ingekocht tegen gunstige voorwaarden en een aantrekkelijke prijs. Daar komt bij dat voor isolatie tot 20% subsidie beschikbaar is.”

De gemeente organiseert de actie samen met Winst uit je woning. Komende week ontvangen alle eigenaren van huizen met een eigen dak in de gemeente een uitnodiging om mee te doen. Zelf opwekken van duurzame energie met zonnepanelen loont voor alle woningeigenaren. De prijs van zonnepanelen is sterk gedaald. Bovendien ontvangt iedereen ongeveer 20% van de aanschafprijs terug van de Belastingdienst. Dankzij verbeterde techniek en lagere prijzen verdienen zonnepanelen zichzelf terug binnen 6 tot 8 jaar. Daarna profiteert u nog jaren van gratis groene stroom. Zonnepanelen gaan ruim 20 jaar mee.

Lagere energielasten

Vooral woningen die voor 1976 zijn gebouwd, zijn vaak niet of slecht geïsoleerd. Spouwmuurisolatie levert veel op en kost relatief weinig. De terugverdientijd is 3 tot 5 jaar. Met vloerisolatie en isolatieglas bespaart u op uw energierekening én u maakt uw huis comfortabeler. Een onafhankelijk adviseur controleert uw woning én helpt u kiezen voor de juiste isolatie.

Huiseigenaren die 2 of meer isolatiemaatregelen afnemen, kunnen van de Rijksoverheid eenmalig gemiddeld 20% subsidie krijgen op de kosten. De isolatiemaatregelen uit de inkoopactie voldoen aan de subsidie-eisen én u wordt ‘ontzorgd’ bij de subsidieaanvraag.

Adviseurs, isolatie- en installatiebedrijven werken veilig bij u. Zij houden zich vanzelfsprekend aan de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus. Indien gewenst, kan het werk ook later worden gepland. Via winstuitjewoning.nl krijgt men toegang tot een online video met toelichting op de actie. Bellen kan ook met de servicedesk van Winst uit je woning: 023-583 6936.

Reacties