Videoboodschap: Burgemeester Korteland blijft oproepen tot voorzichtigheid

Meppel – De corona-maatregelen versoepeld, maar burgemeester Richard Korteland van de gemeente Meppel doet een beroep op ieders eigen verantwoordelijkheid. ‘Laten we verstandig omgaan met de nieuwe vrijheden. Belangrijk blijft: vermijd drukte, houd afstand.’

De voorzitter van de Veiligheidsregio Drenthe, burgemeester Rob Out van de gemeente Assen, heeft 10 mei een nieuwe Noodverordening vastgesteld. Hiermee wordt uitvoering gegeven aan de aangepaste maatregelen die het kabinet heeft afgekondigd om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

In deĀ nieuwe noodverordening (PDF) is een aantal maatregelen versoepeld voor met name buiten sporten en bewegen; bibliotheken, pretparken en dierentuinen; zwemgelegenheden en sportclubs en verschillende contactberoepen.

Vanaf 11 mei mochten de basisscholen, het speciaal onderwijs en kinderopvang weer opstarten. Ook mag onder voorwaarden weer buiten gesport worden. Er is een versoepeling op het opengaan van bibliotheken, pretparken en dierentuinen. Zwemgelegenheden mogen onder voorwaarden open. De uitoefening van contactberoepen is weer toegestaan, ook hier met bepaalde voorwaarden.

Reacties