‘Meivakantie-dag’ in het Drukkerijmuseum in Meppel

De kniehevelpers.
De kniehevelpers.
Foto: Persfoto

Meppel – Ook dit jaar organiseert het Drukkerijmuseum Meppel een speciale ‘meivakantie dag’. In het kader van deze meivakantie zal het museum op zaterdag 11 mei geopend zijn van 11.00 tot 16.00 uur. Er worden diverse leuke kinderactiviteiten aangeboden. Zo kunnen de kinderen zelf een mooie afdruk maken op één van de persen, sommige meer dan 150 jaar oud, en ook een zeefdruk maken. Verder kunnen ze zelf hun naam zetten en afdrukken op een boekenlegger, papier scheppen en papier marmeren en nog veel meer! De resultaten mogen uiteraard mee naar huis worden genomen!

De lopende exposities van Harry Boere (pyrograaf-houtbrander) en Mooi Marginaal (bibliofiele uitgaven) zijn ook zeker aanraders! Kortom, een gezellig middagje uit in de vakantie! Bovendien zal Harry Boere aanwezig zijn om demonstraties te geven en om de kinderen een leuke eigen gemaakte herinnering mee te geven.

Uiteraard worden er ook demonstraties gegeven van de oude zet- en drukmachines. Er zijn twee speurtochten door het museum met een leuk prijsje achteraf en een gratis glaasje ranja. Natuurlijk is de Museumkaart ook deze dag geldig.

www.drukkerijmuseum-meppel.nl

Stopcilinderpers. (Foto: Drukkerijmuseum)
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen