Gemeente Meppel wil jonge mantelzorgers bedanken

Foto:

Meppel – De gemeente Meppel waardeert alle mantelzorgers. Mantelzorgers tussen de 6 en 25 jaar kunnen een zogenaamde mantelzorgwaardering aanvragen. Een bedankje omdat ze voor iemand in hun buurt zorgen.

Jonge mantelzorgers groeien op met bijvoorbeeld een zieke ouder of een gehandicapt broertje of zusje. Door ziekte in het gezin hebben zij misschien meer taken thuis dan andere jongeren. Jonge mantelzorgers helpen bijvoorbeeld in het huishouden, of dragen bij aan de verzorging van een familielid. Jongeren herkennen zich vaak niet in de term mantelzorger. Onbewust maken ze zich misschien zorgen. Of nemen ze geen vrienden mee naar huis.

Zij verdienen het daarom extra om in het zonnetje gezet te worden. Er even uit Jonge mantelzorgers kunnen uit verschillende bedankjes kiezen zoals een bioscoopbon, een uurtje bowlen, naar het zwembad, een escaperoom, shoppen of skateboardlessen. De jongeren krijgen de voucher overhandigd door een schoolmaatschappelijk werker. Zo kunnen ze meteen vertellen over thuis, als ze dat willen. En daarna vooral genieten van even eruit zijn.

Jongeren kunnen de waardering tot en met 16 april aanvragen.  Dat kan op de website wWW.Welzijnmw.nl. Of vraag een aanmeldformulier aan via telefoonnummer 085-273144.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen