Meppelers bij kuunst.nu: nieuwe kunstenaarscommunity in Drenthe

De aangesloten kunstenaars.
De aangesloten kunstenaars.
Foto: K&C Drenthe

Meppel – Een beter kunstklimaat in Drenthe en meer zichtbaarheid van professionele kunstenaars in de provincie. Met die missie start op 1 maart de kunstenaarscommunity kuunst.nu. De community bestaat uit een groeiend aantal professioneel beeldend kunstenaars die meer expositiemogelijkheden willen creëren, nieuwe samenwerkingsverbanden zoeken en collegiale coaching bieden.

Vanuit de gemeente Meppel zijn aangesloten Loes Heebink, Priscilla Fernandes, Tienke Zijlstra, Edward Thomson en Nicoline Goris.

kuunst.nu organiseert training en ondersteuning op het gebied van presentatie en marketing voor de aangesloten kunstenaars en organiseert activiteiten als lezingen en coachingssessies waar andere kunstenaars en geïnteresseerden welkom zijn.

Bron van inspiratie

“Met kuunst.nu willen we een platform bieden aan professionele kunstenaars in Drenthe en een bron van inspiratie en samenwerking zijn voor iedereen die kunst waardeert”, zeggen de initiatiefnemers van kuunst.nu. “Dat doen we door onze krachten te bundelen en ons te organiseren in de vorm van een community. Zo willen we het kunstklimaat in Drenthe verbeteren en tegelijk ook een breder publiek bereiken voor ons werk.”

kuunst.nu bestaat op dit moment uit twintig kunstenaars. Dit aantal kan de komende tijd langzaam groeien. kuunst.nu wordt ondersteund door de provincie Drenthe, Platform ACCT, Stichting Kunst & Cultuur en een groeiend aantal kunstenaars.

Meer informatie over de community, de deelnemers en hun werk is te vinden op de onlangs gelanceerde website kuunst.nu

(Foto: Alle deelnemende kunstenaars uit Drenthe / credits Kunst & Cultuur Drenthe)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen