Als eerste pizzabezorger de wereld in: Jelle Bouman (18) uit Meppel gaat het doen!

Jelle Bouman.
Jelle Bouman.
Foto: Stefan Klomp

Jelle Bouman, 18 jaar oud, gaat de ruimte in. De Meppeler is uitgeroepen tot beste pizzabezorger van Nederland van New York Pizza, en daar hoort als prijs een ruimtereis bij.

“Ik ben helemaal in shock”, reageert hij. “Dit had ik totaal niet verwacht.” Van alle 6.000 pizzabezorgers die New York Pizza heeft, is Jelle als beste uit de bus gekomen. In 2025 wacht voor hem een ruimtereis.

Het pizzaconcern had een wedstrijd uitgeschreven, waarin het op zoek ging naar de beste pizzabezorger. De wedstrijd was ook bedoeld om nieuwe pizzabezorgers te werven.

Vanmiddag werd Jelle verrast met de prijs, nadat hij met een smoes naar zijn werk werd gehaald. Zijn vader zou nog wat moeten kopen bij de Marskramer en hij moest folders uitdelen om reclame te maken voor het bedrijf. Maar wat hij niet wist, is dat eigenaar Rick Breukelman hem in een astronautenpak met een taart op stond te wachten.

Vol verwondering stapt Jelle naar binnen. “Alles was anders toen ik aan kwam lopen”, zegt hij. Nadat hij vol verbazing de taart heeft aangenomen, komt er een grote band voor de winkel spelen. “Dit zag ik niet aankomen.”

Eerste pizzabezorger in de ruimte

CEO en oprichter van New York Pizza, Philippe Vorst: “We zijn ontzettend trots om Jelle uit New York Pizza Meppel te feliciteren met deze historische overwinning. Hij heeft bewezen dat hij niet alleen de allerbeste bezorger in Nederland is, maar hij zal nu ook de eerste pizzabezorger ter wereld zijn die de ruimte zal verkennen met een misschien wel een heerlijke pizza in zijn bagage.”

“Wat ons extra trots maakt is het feit dat onze klanten hebben bepaald wie heeft gewonnen, het gaat ons niet om de snelste bezorger, maar om de beste bezorger in de ogen van de klant. We hebben vernomen dat Jelle altijd met een glimlach aan de deur staat en dat elke bestelling compleet bij de klant komt. Deze prestatie markeert een nieuw tijdperk in de bezorgwereld en we zijn verheugd om hem op deze ruimtereis te sturen.”

Klanten kunnen de bezorgers een waardering geven. Van alle bezorgers die meededen aan de wedstrijd, is Jelle daar als beste uit de bus gekomen.

Voorbereidingen

Met het oog op de geplande commerciƫle ruimtevluchten heeft New York Pizza al een ticket gereserveerd voor Jelle, waarbij reeds de betaling is gedaan om zijn plek in de wachtrij te claimen. Het moment van vertrek richting de ruimte staat gepland voor 2025. New York Pizza zet alles op alles om ervoor te zorgen dat Jelle goed voorbereid en met een verse pizza zijn buitenaardse bestemming zal bereiken.

“We noemen hem altijd al Snelle Jelle”, zegt Bart Breukelman, die samen met zijn broer Rick, eigenaar is van de zaak in Meppel. “Hij is altijd vriendelijk. Zowel hier als bij klanten. Hij heeft een goede werkmentaliteit. Het is hem verdiend.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen