ProRail deelt ijsjes uit aan reizigers tussen Meppel en Assen vanwege werkzaamheden

Op de stations werd ijs uitgedeeld.
Op de stations werd ijs uitgedeeld.
Foto: ProRail/Stefan Verkerk

ProRail heeft gisteren ijsjes uitgedeeld aan reizigers op de stations in Assen, Hoogeveen en Meppel. In deze periode is er daardoor geen treinverkeer mogelijk tussen Meppel en Assen, omdat er gewerkt wordt aan het spoor bij Hoogeveen.

In Hoogeveen verlegt ProRail het spoor zodat de bochten die gemaakt moeten worden voor en na het station sneller genomen kunnen worden door de trein. De trein moet er nu afremmen tot 80 km per uur; dat is straks niet meer nodig en dat zorgt behalve voor tijdswinst, voor een betere overstap voor de reiziger. Verder zijn er werkzaamheden op het station en wordt de overweg Pesserstraat veiliger gemaakt. De bedoeling is dat de werkzaamheden klaar zijn voor de TT-Assen. De werkzaamheden verlopen volgens planning.

Overlast

Vorig jaar was er grote overlast voor reizigers tussen Meppel en Assen tijdens werkzaamheden, omdat er een tekort aan bussen was. Dit jaar heeft ProRail extra maatregelen genomen. Niet alleen rijden er bussen op het traject Zwolle – Assen. Ook rijden er tijdens de werkzaamheden van maandag tot en met donderdag in de spits extra Intercity’s tussen Zwolle en Leeuwarden. Reizigers die via Leeuwarden van Zwolle rechtstreeks naar Groningen of van Groningen rechtsreeks naar Zwolle reizen hoeven in Leeuwarden niet uit te checken bij NS en in te checken bij Arriva. Zij reizen dit hele traject dus met NS.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen