Isala boekt 7,5 miljoen euro winst over vorig jaar

Foto: Stefan Klomp

Isala heeft vorig jaar afgesloten met 7,5 miljoen euro in de plus. Volgens het ziekenhuis komt dit grotendeels door ‘eenmalige resultaten’.

Isala ziet kostenstijging de komende jaren op haar afkomen. Vanwege met name de wereldwijde politieke omstandigheden bestaat onzekerheid over het verder oplopen van de inkoopprijzen. Ook dit jaar had Isala daar al last van. “In 2022 zagen we de inkooprijzen fors oplopen. Ook wij zien dat veel leveranciers geconfronteerd worden met schaarste en stijgingen van bijvoorbeeld grondstoffen. Veel leveranciers rekenen deze stijgingen grotendeels door. Bij een groot deel van onze materialen werden wij daardoor geconfronteerd met stijgende prijzen of verminderde beschikbaarheid. Daarnaast hebben we ook te maken met stijging van energiekosten”, meldt Isala.

Nieuw ziekenhuis

Een belangrijke mijlpaal voor Isala was vorig jaar de opening van het nieuwe ziekenhuis in Meppel. Het ziekenhuis en naastgelegen revalidatiecentrum Noorderboog zijn ontworpen voor meer beweging en een snel herstel van de patiënt. “Zo organiseren we de zorg er minder rond het bed. Patiënten eten in Meppel gezamenlijk, in plaats van in het eigen bed.”

Het ziekenhuis in Meppel is het eerste gasloze ziekenhuis van Nederland. Isala heeft vorig jaar voor bijna 15 miljoen euro geïnvesteerd in het nieuwe ziekenhuis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen