Deelnemers Meppel City Run krijgen voucher voor eitwitrijk ijs van Huberts’ Food: Beter herstel en ‘veel lekkerder dan proteïne shakes’

Victor van Saltbommel met zijn vader Vincent.
Victor van Saltbommel met zijn vader Vincent.
Foto: Huberts' Food

Victor van Saltbommel loopt de Meppel City Run zelf. De 8 mijl loopt hij. Hij is niet te missen. Hij loopt de wedstrijd namelijk in een ijspak. Dan niet zo’n gekoeld pak, maar een tenue in de vorm van een ijsje. “Het kan wel eens warm worden, maar ik loop wel met een korte broek eronder”, lacht hij.

Victor van Saltbommel is eigenaar van Huberts’ Food. Wie afgelopen weekend het startnummer ophaalde voor de City Run, komt die naam hoogstwaarschijnlijk bekend voor. Bij het startnummer zit namelijk ook een voucher van Huberts’ Food. Deelnemers kunnen vanaf een dag na het evenement een gratis cup ijs afhalen bij Huberts IJs. Niet zo maar een ijsje, maar eiwitrijk ijs. “Het is bereid via het bekende ambachtelijke familierecept”, zegt Victor.

Op verzoek van Isala heeft Victor’s vader Constant van Saltbommel, bekend van De Brasserie en Huberts IJs, dit samen met een levensmiddelentechnoloog ontwikkeld ter bevordering van patiëntenherstel. In normaal ijs zit tussen de twee en vier gram eiwit per honderd gram. Het eiwitrijke ijs van Huberts’ bevat ruim elf gram per honderd gram.

Door nachtploeg van Scania

Nu maakt het ijs een uitstapje naar de sport. Ook daar is eiwitrijke voeding belangrijk voor het herstel. De link werd gelegd door Scania, hoofdsponsor van de hardloopwedstrijd.

Aanleiding voor de samenwerking met Scania was een studie over de behoefte aan extra eiwitten onder medewerkers van de nachtploeg. Volgens een diëtiste van Scania vermindert het de trek en zorgt het voor een betere concentratie in de nachtdienst. Daarnaast zorgen eiwitten voor de opbouw en het onderhoud van je spieren. Hierdoor is het interessant voor alle medewerkers die een krachtig lichaam willen.

“De Meppel City Run is een mooi moment om medewerkers bekend te laten raken en kan gezien worden als introductie van ons ijs. Het is namelijk sinds kort verkrijgbaar in de kantine van Scania.”

Bij de laatste testrun van de City Run deelde Huberts’ Food vanuit de ijscokar al de eiwitrijke ijsjes uit. Tot verrassing van Victor zelf, sloeg dat aan. “Bijna iedereen ging direct op ons ijs af. Als ik zelf heb hardgelopen, wil ik altijd water na afloop, of ik neem een AA-Drankje. Ons eiwitrijke ijs is een geschikt alternatief. Het is namelijk een energiebron vanwege de koolhydraten in combinatie met eiwitten als bouwstof voor een sterker lichaam. Precies hetgeen je nodig hebt voor herstel na fysieke inspanning.”

Tweede ijsje gratis

Victor staat na de City Run zelf ook met de ijskar bij de afterparty van het evenement. Deelnemers krijgen dan bij aankoop van een eiwitrijk ijsje een tweede ijsje gratis.

Deelnemers kunnen kiezen uit drie smaken: vanille, aardbei en citroen. “Citroen is in de zomer erg populair.” Maar vanille is toch de favoriet van Victor, ondanks de moeilijkheden om het te maken. “Bij de eerste experimenten zag het ijs er niet smakelijk uit, en ook de structuur viel te wensen over.”

Dat is inmiddels wel anders. Het ijs gaat het hele land door. Zo is onder meer Noorderboog klant, gaat het ijs naar Friesland, Assen, Dordrecht en is ook de afdeling oncologie en neurologie van het Maastricht UMC+ aangehaakt. “Ons ijs is veel lekkerder dan de proteïne shakes en puddings die ik tot nu toe geproefd heb. Het is vol en romig. Kom het zelf maar proeven zondag.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen