Alle toegangswegen naar Meppel zijn voorzien van Fairtrade-borden

Langs iedere toegangsweg zijn Fairtrade-borden geplaatst.
Langs iedere toegangsweg zijn Fairtrade-borden geplaatst.
Foto: Werkgroep Fairtrade Meppel

Bij de belangrijkste toegangswegen stonden ze al. Nu staan ze bij alle toegangswegen voor de bebouwde kom in de gemeente: Fairtrade-borden.

Deze week is de Fairtrade Week. De gemeente Meppel is sinds 2010 een fairtradegemeente. Op 5 mei, de dag voor de Fairtrade Week, onthulde wethouder Jeannet Bos een van deze nieuwe borden.

De Wereldwinkel had de eerste fairtradeborden geschonken, die in 2015 zijn geplaatst. Dat deed de winkel vanwege haar 25-jarig bestaan dat jaar. Nu staan de borden dus bij alle toegangswegen naar de bebouwde kom.

Activiteiten

De hele week zijn er verschillende activiteiten vanwege de Fairtrade Week. Tot en met 14 mei wordt er aandacht gevraagd voor de boeren en werknemers die ons voedsel verbouwen in Afrika, Aziƫ en Latijns-Amerika. Supermarkten en merken promoten deze week hun fairtradeproducten en vrijwilligers organiseren allerlei activiteiten om te laten zien hoe belangrijk eerlijke handel is.

Zo heeft de werkgroep Fairtrade Meppel Roelof Prij, voorzitter van de Wereldwinkel Meppel, en Suzanne Bouwers, directeur van Fairtrade School CSG Dingstede, in het zonnetje gezet. Deze week start het technasium van CSG Dingstede met een project over fairtrade-textiel.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen