Kruising bij Prinsengracht is twee weken afgesloten voor laatste werkzaamheden Prinsenplein

De kruising is de komende twee weken afgesloten.
De kruising is de komende twee weken afgesloten.
Foto: Stefan Klomp

De kruising bij de Prinsengracht, Kromme Elleboog en Marktstraat is vanaf morgen afgesloten. Tot en met 15 mei blijft de weg dicht, vanwege werkzaamheden aan het Prinsenplein. Daar wordt de laatste hand gelegd aan de verandering ervan.

Het Prinsenplein verandert in een plein met meer groen en fietsenstallingen. De herinrichting van het plein tot en met het voetpad tussen Herberg ’t Plein en Scapino is inmiddels afgerond. Met Koningsdag waren de hekken eromheen verwijderd en Herberg ’t Plein het vernieuwde terras in gebruik nemen. Er is in totaal zo’n 540 vierkante meter aan groen toegevoegd.

Vanaf 15 mei volgen nog de laatste afwerkingen. De bereikbaarheid te voet binnen het gebied blijft gegarandeerd. Er komt een oversteekmogelijkheid tussen de Prinsengracht en de Gasgracht en het Prinsenplein. De fiets kan geparkeerd worden bij de fietsnietjes op de kop van de Gasgracht, op het Prinsenplein of op het terrein aan de Kromme Elleboog naast Tapilux. De parkeergarage aan de Kromme Elleboog blijft bereikbaar vanaf de Brouwersstraat, en parkeren kan ook op het parkeerterrein aan de Vledderstraat vanaf de Noteboomstraat en de Marktstraat.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen